Populariteten til IE avtar

Verdens mest brukte nettleser, Internet Explorer, øker ikke i popularitet, snarere tvært imot. For første gang på mange år, går nå populariten nedover. Dette melder bedriften WebSideStory som driver med webanalyser.

Analysen til WebSideStory er basert på data fra tusenvis av websider og rundt 40 million brukere. Analysen viser en svak nedgang i bruken av IE fra 95.73 prosent 4. juni til 94.73 prosent 6. juli 2004.

Et "fall" på ett prosent høres kanskje ikke mye ut, men dette skal ikke ha skjedd før. Også andre analytikere oppserverer det samme, det virker med andre ord som dette er en klar trend. Om denne trenden vil fortsett vil tiden vise. OneStat.com registrerte 94.8 prosent 19. januar mens 93.9 prosent 28. mai. Websidene til Ziff Davis Media viser 0,9 prosent fall i perioden fra april til juli 2004.

Den viktigste grunnen til redusert popularitet av Internet Explorer antas å være masse sikkherhetshull som er blitt oppdaget i løpet av de siste årene. En del av hullene er svært alvorlige og ikke alle hullene er blitt fikset i det hele tatt eller på ordentlig.

Analytikere rapporter om at bruken av Internet Explorer går nedover i helgene, noe som tyder på at hos hjemmebrukere er alternative nettlesere mer populære mens IE virker fortsatt på toppen ut i arbeidslivet.

Har du lyst å prøve alternative nettlesere finnes ganske mange av dem, men vi kan anbefale for eksempel Mozilla og Opera.

(Kilde: eweek.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen