Populært med mobilt skattesøk

Nordmenn elsker å snoke i naboens økonomi. Vi testet mobilløsningen som lot oss sjekke opplysningene om deg, uten at vi måtte bruke PC med Internett. Det Trondheimsbaserte selskapet Waptheweb har nemlig utviklet en løsning som lar deg søke i skattelistene med en vanlig mobiltelefon.

Løsningen er et resultat av at Skatteetaten ikke selv har lagt ut noen søkefunksjon for den som ikke har tilgang til PC med Internett. – Det vi har gjort er bare å videreformidle informasjonen Skatteetaten har lagt ut på sine sider og gjort det lesbart for vanlige mobiltelefoner med WAP, forteller Christian Aune Thomassen. Han er utviklingsansvarlig i Waptheweb og har laget skattesøk-applikasjonen.

Søket fungerer på samme måte fra en mobiltelefon som det vil gjøre om du bruker PC. Etter å ha skrevet inn navn, poststed og ca. alder på den vi ville sjekke måtte vi legge inn en kode hentet fra et bilde. Skatteetaten har valgt å legge inn denne koden for å hindre automatisk nedlasting av skattelistene for ekstern lagring. Bildet kom tydelig frem på mobilskjermen, så vi hadde ingen problemer med å få skrevet den av.

5 kr pr søk
Etter å ha rykket på ”søk” fikk vi opp en oversikt over treff. Velger du å gå videre til skatteinformasjonen koster det 5 kroner. Etter å ha mottatt informasjonen på WAP kunne vi bestilt informasjonen som SMS. Det koster deg ytterligere 5 kroner. Vi trykket bekreftende, og i løpet av et sekund eller to tikket opplysningene inn. Navn, fødselsår, lønn, formue og utlignet skatt, skattekommune, poststed var med - akkurrat som om vi skulle søkt med PC.  

For å finne skattesøk med mobilen kan du bruke wap-sidene til Telenor, NetCom, BT, Aftenposten, N24 eller Adressa.

Og nordmenn liker åpenbart å smugkikke i naboens økonomi. Nøyaktig hvor mange søk som er gjort vil Thomassen ikke si, men han bekrefter at det dreier seg om flere tusen søk hvert eneste døgn.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen