Populært med mobilbank

En undersøkelse gjort av EDB Business Partner viser at nordmenn for alvor fikk øynene opp for banktjenester på mobilen denne sommeren. Ifølge Dagens IT betyr dette at folk flest ikke er like bekymret for å bruke mobiltelefonen til mer sensitive oppgaver.
 
Undersøkelsen viste at de fleste brukte mobilbank til å sjekke saldo- eller de siste transaksjonene på konto.
 
Bruker du mobilbank? Skriv din kommentar nederst på siden.
 
Kraftig oppgang
Ifølge en pressemelding fra EDB Business Partner hevder de at sommeren 2008 ble et gjennombrudd for bruk av mobilbank i Norge. Antall mobilbankbrukere økte nemlig med mer enn 50 prosent i juli i år, sammenlignet med tall fra de fem første månedene av året.
 
- I ferietiden er veldig mange ute og reiser uten tilgang til PC eller vanlig nettbank, men regninger skal man likevel betale. Med mobilbanken er ikke dette lenger noe problem, og i sommer har folk virkelig fått opp øynene for de nye mulighetene mobilbanken gir dem, sier Ann Merethe Sommerseth, som leder arbeidet med EDBs løsning for mobilbank, i en pressemelding.
 
Supplement til nettbank
Sommerseth mener at mobilbank vil bli enda mer vanlig i årene som kommer, og at det vil være et supplement til nettbank.
 
- Man har banken med seg i lomma til enhver tid og kan uavhengig av tid og sted håndtere privatøkonomien sin. I løpet av tre til fire år regner vi med at de fleste bankkunder bruker mobilbanken som et supplement til nettbanken sin, avslutter hun.
 
Betal regninger
Du finner omtrent de samme tjenestene på en mobilbank som på en nettbank. Det betyr at du kan betale regninger, sjekke saldo, godkjenne e-faktura og sjekke de siste bevegelsene på konto på samme måte som i nettbanken din. Det er også mulig å sperre VISA-kort via mobilbanken.
 
Selskapet EDB står bak mobilbanktjenestene til en rekke norske banker.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen