Populært med Facebook på mobilen

Populært med Facebook på mobilen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Nettsamfunnet Facebook holder stadig koken, og har per i dag anslagsvis 1,5 millioner norske brukere. En undersøkelse foretatt av Norstat for NetCom viser at én av ti – eller i alle fall minst 120 000 norske brukere – også vil sjekke og oppdatere sin Facebook-profil på mobilen i sommer.
NetCom hevder likevel at mange kvier seg for å ta i bruk Facebook på mobilen på grunn av frykt for høye datakostnader.
Populært blant unge
Norstats undersøkelse viser at omtrent 20 prosent av Facebook-brukere under 30 år benytter tjenesten på mobilen denne sommeren.
- Facebook er populært på mobilen og gir brukerne en enda mer aktiv og umiddelbar tilstedeværelse på sosiale nettsteder, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Kristensen i NetCom i en pressemelding.

(Artikkelen fortsettes.)
Frykter høye datakostnader
Av de 1900 respondentene på undersøkelsen, svarer halvparten at de unngår å bruke Facebook på mobilen av frykt for høye datakostnader. Kristensen mener at NetCom har alternativer for sine kunder som vil slippe en slik bekymring.
- Dette er en bekymring vi må ta på alvor, men ofte handler det vel så mye om god informasjon som behov for lavere priser. I dag tilbyr NetCom daglige makspriser på data fra 9 til 20 kroner, og mobilt bredbånd som tilleggstjeneste for under en femtilapp i måneden. Dermed har kundene flere muligheter for å holde kostnadene for Facebook-bruken nede, sier Kristensen.
Fortsatt dyrt med mobilsurfing?
Vi har tidligere gitt NetCom skryt for sine gunstige datapakker som kan legges til abonnementet. Selv om det også er positivt at NetCom har en makspris per dag for datatrafikk, tilsvarer den prisen det koster per megabyte, noe som vil si at dersom du kun bruker én fattig megabyte på en dag, må du likevel betale inntil 20 kroner – og det er for høyt i disse dager.
Til sammenligning har One Call løpende datapriser på 99 øre per megabyte for alle sine abonnement (uten makspris per dag), og Chess har satt prisen til 98 øre per megabyte med abonnementet On 10t – med en makspris på 20 kroner per dag. Telenor har dessuten også innført makspris på 10 kroner per dag for sine mobilabonnementer.
Det avhenger som regel av hvilken operatør du har, i noen tilfeller hvilket abonnement du har, samt hvilke tilleggstjenester din operatør har å tilby når det gjelder datapakker. Ønsker du å ta i bruk Facebook på mobilen – eller bedrive annen mobilsurfing – bør du i forkant sjekke prisene på ditt abonnement, slik at du har en formening om hvor mye det vil koste. Har du et abonnement med høy datapris, kan det i mange tilfeller lønne seg å bytte abonnement – og til og med operatør.
Dataprisene som operatørene oppgir gjelder utelukkende bruk i Norge. Dersom du reiser til utlandet gjelder egne priser – og de er som regel skyhøye.

(Artikkelen fortsettes.)
Gratis Facebook hos Tele2
Er du en ivrig Facebook-bruker får du imidlertid den beste dealen hos Tele2 denne sommeren. Operatøren som normalt har den aller dyreste datatrafikken på markedet (12 kroner per MB for de fleste abonnement, uten makspris per dag, og heller ikke gunstige datapakker), gir nemlig sine kunder gratis bruk av Facebook på mobilen i sommer.
Kampanjen varer helt fram til 30. september, og alt du trenger å gjøre er å taste inn http://m.facebook.com i nettleseren på din mobil, og bruke tjenesten på vanlig måte. Merk at dette kun gjelder bruk i Norge, så ikke dra på handletur til Sverige og bruk Facebook på mobilen i den tro at det er gratis.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen