Populært å ringe gratis

Alternativ tekst mangler

Familieabonnementer er i vinden. Siden Netcom presenterte sin løsning kalt Trådløs Familie i fjor høst, har konkurrentene kommet etter. Alle de store operatørene har nå løsninger for familieintern ringing. Telenor har sin Fri Familie, Tele2 har Mobil Familie, mens Chess tilbyr Chess Family.

Nå melder Netcom om at rundt 250 000 av kundene deres ringer gratis til familien, og at 200 000 av disse har kommet til i løpet av 2006. Og selv om Netcom ikke tjener penger på ringeminuttene innad i familiene, tjener de penger på å gi vekk gratis ringetid likevel.

For lojale kunder
– Trådløs Familie-konseptet er skapt i forhold til at vi ønsker å belønne lojale kunder. Trådløs Famile er derfor et argument for at kunden skal ønske å bli hos Netcom, sier kommunikasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i Netcom til Amobil.

Vederhus er ikke redd for konkurransen. Faktisk så er Telenors massive reklamekampanje med på å gi flere kunder til Netcom.

– Vi merker konkurransen, spesielt nå som Telenor kjører mye reklame for Fri Familie. Men samtidig skaper dette blest om Trådløs Familie-konseptet. Flere kunder tar kontakt med oss for å sjekke vårt tilbud, forteller Vederhus.

Telenor merker også at Netcoms reklamekampanjer har vært positive for dem.

Merker Netcom-effekten
– Netcom har vært flinke til å markedsføre familieløsningen sin, noe som har skapt generell interesse i markedet om familieløsninger, og det opplever vi som positivt, sier informasjonssjef i Telenor, Anders Krokan.

Samtidig har Telenor også hatt en jevn strøm av interesserte kunder etter at de introduserte Fri Familie. I følge Krokan har de vært nødt til å øke bemanningen på kundesenteret sitt for å ta unna alle telefonene fra kunder som vil vite mer om familieløsningen.

Også Netcom har vært nødt til å øke bemanningen på sitt kundesenter på grunn av økt pågang etter Trådløs Familie.

– Netcom var først, men vi ser at mange kunder har oppdaget at Telenor har en rimeligere og bedre løsning, sier Krokan, og trekker frem at fasttelefon er inkludert i Telenors løsning.

I dag er Netcom fortsatt større enn Telenor på familieabonnement, men Krokan sier at Telenor puster Netcom i nakken.

Endringer på vei
– Vi er veldig entusiastisk over responsen vi har fått på Fri Familie, og skal se på eventuelle endringer av løsningen til neste år, forteller Krokan.

– Vi er ikke redde for produktet til Telenor. Dette er vårt produkt, og ingen skal ta det fra oss. Konkurranse er sunt, og det finnes kanskje fordeler med Telenors løsning, men vi er trygge på vårt produkt, og kanskje kommer det forbedringer av Trådløs Familie til neste år, sier Vederhus i Netcom.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen