Nettstedet Convert2MP3 er tatt ned etter et forlik. Nå får du kun servert denne meldingen.
Nettstedet Convert2MP3 er tatt ned etter et forlik. Nå får du kun servert denne meldingen. (Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no)

Populært nettsted for musikkripping legges ned etter søksmål fra musikkbransjen

Convert2MP3.net har vært en av verdens mest brukte tjenester for å «rippe» musikk fra Youtube og andre nettsteder til nedlastbare MP3-filer. Nå er det imidlertid slutt, melder den internasjonale rettighetsorganisasjonen IFPI. 

Det skjer som følge av et forlik etter et søksmål mot nettstedet i Tyskland i 2017. Der godtok Convert2MP3 nedleggelse av nettstedet, samt andre nettsteder de måtte eie som også tilrettela for brudd på opphavsretten. 

– En trussel 

IFPI har også fått ta over domenet til nettstedet, som nå bare viser en advarsel om at tjenesten var ulovlig og er tatt ned. 

– Strømmeripping er en trussel mot hele musikk-økosystemet. Sider som Convert2MP3 blåser fullstendig i rettighetene til artister og plateselskaper og tar penger fra dem som skaper og investerer i musikk, sier IFPI-sjef Frances Moore i meldingen. 

Måtte blokkere 

Nettstedet ble allerede i fjor erklært ulovlig i Danmark, som påla danske nettleverandører om å blokkere tilgangen til siden. Liknende dommer har kommet både i Australia, Italia, Russland og Spania, skriver Billboard

– Siden musikkindustrien har endret seg til en digital bransje er det av største viktighet å sikre rettighetene til artistene og deres partnere. Vi ser en større forståelse i rettsvesenet og hos fansen for at digital lisensiering er livsviktig for de kreative bransjene og at det å drive virksomhet basert på det å være gratispassasjer er uakseptabelt, sier Florian Drücke, direktør i BVMI, interesseorganisasjonen for den tyske musikkbransjen. 

Convert2MP3 hadde i fjor 684 millioner sidevisninger, ifølge IFPI, som understreker at saken mot Convert2MP3 er en del av en større offensiv for å håndtere disse «ulovlige nettstedene». 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen