Populære Utorrent endelig til Mac

En av de viktigste og mest spennende teknologien som har dukket opp på nettet de siste årene er Bittorrent-teknologien. Dette er en måte å distribuere filer på som er dypt demokratisk. Alle som laster ned en fil, laster nemlig også opp samme fil til andre brukere. Dette er en fornuftig bruk av båndbredde som også teleoperatørene har satt pris på.

Teknologien har da også tatt over store deler av nedlastingsmarkedet på nett, noe som har ført til en rekke nye klienter. En av de mest populære er Utorrent, som har hatt suksess på Windows-plattformen. Etter at Bittorrent Inc. kjøpte Utorrent i desember 2006 ble det klart at det også ville komme en versjon av Utorrent både til Linux og Mac, men programmet har latt vente på seg.

Nå er en imidlertid en såkalt Alpha-versjon av Utorrent for Mac blitt lekket på nettet, og vi har prøvekjørt den litt.

Endelig en skikkelig klient
Brukergrensesnittet er lett forståelig og gir enkel oversikt over filene som lastes ned og opp. Det er enkelt å sette i gang nedlastinger, og det finnes blant annet en rekke innstillinger for å spesialtilpasse Utorrent.

Nå er det derimot en del som mangler. Ikke alle innstillingene er like forståelig og det er enda en del av det som ligger i brukergrensesnittet som ikke fungerer. De gir allikevel en god indikasjon på hva som vil være en del av Utorrent for Mac når den endelige versjonen slippes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Her er brukergrensesnittet på Utorrent med en lovlig nedlasting av Timbuktus nyeste singel.

Muligheten til å lage en egen torrent-fil fungerer blant annet ikke, noe som i hvert fall er viktig for de mer avanserte brukerne. Abonnement på spesielle filer ligger også lett tilgjengelig i brukergrensesnittet, men dette er heller ikke skikkelig implementert enda.

Vent på neste versjon
For øyeblikket er det liten tvil om at dette er en tidlig prøveversjon. En god del funksjonalitet mangler som sagt. Det er allikevel gledelig at Utorrent tydeligvis ikke er så langt unna. Måten dette er bygget opp på tyder på at det endelig kommer en Torrent-klient til Mac som ikke står tilbake for det som finnes på Windows-plattformen.

Bittorrent Inc. hevder en offisiell versjon av programmet ikke er langt unna, og sånn sett er det kanskje greit å vente på dette før du laster ned Utorrent for Mac.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen