Populær mobilbank

Populær mobilbank

Flere banker har allerede åpnet for å utføre enkle banktjenester via mobiltelefoner, og ifølge konserndirektør for Bank og Finans i EDB Eva Trasti vil populariteten bare fortsette å øke i år, skriver Aftenposten.

Flest unge
DnB NOR og Skandiabanken har flest mobilbankbrukere med Nordlandsbanken, Storebrand Bank og Hedmark Sparebank hakk i hæl. Nå tror EDB flere banker vil følge etter med liknende tilbud.

I dag er det flest unge som benytter seg av mobilbanktilbudet. Nordmenn under 30 år utforer i snitt nesten 15 SMS-transaksjoner hver måned, men EDB tror at også andre bankkunder vil ta i bruk dette tilbudet i tiden fremover.

- Mobilbanken er et kanal- og teknologiskifte, på linje med nettbanken da den kom for ti år siden. En sammenligning av bruksmønsteret for nettbank på den tiden og mobilbank nå, viser at de to har mye av den samme utviklingen, sier Trasti til Aftenposten.

Dagligbank
Trasti sier til avisen at hun tror nettbanker i større grad vil bli en administrasjonsportal for kundenes øvrige bankkommunikasjon, mens mobiltelefonen vil bli den banken hvor vi utfører våre daglige bankgjøremål.

- Mobilbank og kort vil i fremtiden utgjøre ”dagligbank”-kanalen, hvor regningsbetaling og overføringer mellom kontoer vil skje, sier hun.
Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen