Populær mediaserver i ny utgave

UPnP-server

• Lagrer og deler digital media, som bilder, film og musikk på et nettverk
• Kommuniserer via uPnP-protokollen
• Finnes som frittstående programvare eller innebygget i produkter som nettverksmediaspillere, NAS-enheter m.m.

Jamcast har på kort tid rukket å bli en av de mest populære uPnP-serverne for Windows-plattformen. Nå er Jamcast klar i versjon 1.0.

Programmet er svært enkelt i bruk, men tilbyr likevel en ganske omfattende funksjonsliste.

Blant de mest spennende funksjonene er et innebygget "virtuelt lydkort", som fanger opp lyden som spilles av på datamskinen og muliggjør distribusjon av denne til andre uPnP-enheter.

Spotify i stua

Det betyr at du med Jamcast ganske enkelt kan dele ut Spotify til f.eks. mediaspilleren ved Hi-Fi-en i stua, eller internettradioen på kjøkkenet. Selve kontrollen av Spotify må du imidlertid fortsatt gjøre på datamaskinen.

Merk at dersom du kjører Windows XP fungerer ikke dette virtuelle lydkortet nødvendigvis så bra, da Microsoft har innført visse sperrer for såkalt driver-basert loopback. I Windows Vista og Windows 7 benytter imidlertid Jamcast seg av en annen teknikk som omgår denne sperren.

En annen spennende funksjon i Jamcast er mulighet til å konvertere mediafiler i sanntid. En full oversikt over funksjonene i programmet finner du her.

Jamcast kan testes ut gratis for en kortere periode, og ønsker du å kjøpe koster det for tiden USD 20, eller USD 30 hvis du vil ha alle oppgraderinger "for resten av livet".

Dine erfaringer

Har du gjort deg noen nyttige erfaringer med Jamcast eller andre uPnP-servere? Del dem gjerne med oss andre i forumtråden nedenfor.

(Kilde: Sdstechnologies)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen