Populær lommedisk får "merkelapp"

Om bruken er tiltenkt sikkerhetskopiering, utvidelse av lagringsplassen eller behov for å dra med seg store mengder data spiller egentlig ikke så stor rolle - portable eksterne harddisker er populære saker. Og av de mest aller mest kjente og solgte modellene er uten tvil My Passport-serien fra Western Digital.

Les også: Kjøpeguide til ekstern harddisk

Når nå modellserien utvides med My Passport Studio, en ekstern 2,5-tommer på 180 gram, er det ingen tvil om at det er Mac-brukerne som det blir fridd litt ekstra til. I tillegg til USB 2.0 har denne nemlig også tilkobling for FireWire 800, noe som gir langt større overføringshastigheter. Disken er dessuten i sølvfinish og kommer ferdig formatert for Mac, men kan selvfølgelig også formateres om og brukes på andre operativsystemerMen det mest iøynefallende med denne lille harddisken er nok det lille displayet. Dette kalles e-label, hvor du i tillegg til å lese av gjenstående kapasitet (samt sjekke om disken er passordbeskyttet) kan gi disken en "merkelapp". Denne kan være en liten beskrivelse av innholdet, eller kanskje telefonnummeret ditt om du er av den glemske typen.

Her har WD tatt i bruk elektronisk blekk (e-ink) som vi ellers finner i i lesebrett, og det fine med dette er at det ikke trenger en konstant strømtilførsel. Du kan altså lese av displayet selv når harddisken ikke er koblet til en datamaskin. 

Dette er forresten ikke den enesten harddisken fra WD med e-label. 3,5-tommerne My Book Studio og Elite har samme teknologi.My Passport Studio kommer i utgaver på 320, 500 og 640 GB. Hvor mye den vil koste her på berget er ukjent, men med en pris på omtrent 200 amerikanske dollar tipper vi sistnevnte vil ligge på noe over tusenlappen.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen