Populær Samsung-kompakt forbedres
(Bilde: Montasje: Samsung/Akam)

Populær Samsung-kompakt forbedres

Superzoomen for deg som er på farten kommer i ny versjon

Det nye flaggskipet i Samsung WB-serie heter WB250F, og er den nye generasjonen av den populære WB150F som ble lansert i mars i fjor. Blant forbedringene er muligheten for opptak i Full-HD i 30 bilder i sekundet.

Samsung WB250F.
Samsung WB250FFoto: Samsung

Zoomlengden til WB250F har en zoom på 18x, tilsvarende 24 - 432 mm - med andre ord den samme som i den tidligere versjonen. Den største blenderen på objektivet som går fra f/3,2 til 5.8, samt oppløsningen er også uforandret. WB250F er utstyrt med en bildebrikke av typen BSI-CMOS, som er kapabel til å ta bilder i 14,2 megapiksler. Hva angår bildebrikken lanserer Samsung samtidig en tvillingbror av kameraet, kalt WB200F. Der WB250F har en CMOS-bildebrikke, benytter WB200F seg av en CCD-brikke med samme oppløsning. De øvrige spesifikasjonene er tilsynelatende like.

Les også: Samsung NX300: 3D og 2D med samme objektiv

Aldri mer lukkede øyne?

En interessant funksjon som kommer med WB250F er "Best Face". Dersom du skal ta et bilde av flere personer kan du la kameraet ta flere bilder i et kort tidsrom, før det så automatisk velger ut de beste ansiktsuttrykkene og syr de sammen i et nytt bilde. Dette fungerer neppe helt optimalt i alle situasjoner, som for eksempel om bakgrunnen er i bevegelse. Men dersom det i noen tilfeller kan forhindre bilder av folk som blunker idet lukkeren er åpen kan det utvilsomt være et nyttig verktøy.

Andre ting som er verdt å nevne er at den 3 tommer store skjermen har touch, og herfra skal man kunne stille de innstillinger man måtte ønske. En søker har dessverre ikke blitt prioritert, da dette blant annet kunne gitt et ekstra kontaktpunkt til kroppen, og dermed bedre støtte når man opererer med høye brennvidder. Man får derimot en optisk bildestabilisator med på kjøpet. Også er det (selvsagt) innebygd Wi-Fi, slik at man kan dele bilder umiddelbart.

WB250F har touchskjerm, og lar deg kontrollere kameraets innstillinger.
WB250F har touchskjerm, og lar deg kontrollere kameraets innstillinger.Foto: Samsung

Utseendet er ganske så likt som forgjengeren, og den mest markante forskjellen er blitsen som nå stikker opp fra toppen. Kameraet er ikke store krabaten - det veier kun 226 gram, og får plass på innerlommen.

Les flere saker på vår CES 2013 temaside

Samsung WB250F fås i fargene hvitt, svart, sølv og rødt. Det er i salg fra februar og har en veiledende pris på 2 300 kroner.

Kilder:
Pressemelding
dpreview.com

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen