Populær kameradrone har blitt mye bedre
(Bilde: DJI)

Populær kameradrone har blitt mye bedre

DJIs nye er smart nok til å holde seg unna flyplasser.

Om du har lyst til å ta fascinerende bilder fra høyt opp i luften, uten å måtte sette din lit til fugler med kamera på nebbet, kommer man ikke utenom de radiostyrte «quadrocopterne», eller flyvende kameradroner.

Selskapet DJI er blant dem som har spesialisert seg på slike kameradroner, med sine såkalte Phantom-modeller. Nå melder selskapet på hjemmesiden sin (via The Verge) at en ny Phantom-utgave har sett dagens lys.

Den nye modellen heter Phantom 2 Vision+ og inneholder mye av den samme teknologien som forgjengeren, men med noen viktige forbedringer.

Den nye kameradronen Phantom 2 Vision+.
Den nye kameradronen Phantom 2 Vision+.Foto: DJI

Bedre Wi-Fi og flyforbud

En av disse er at Wi-Fi-signalene som setter seg i stand til å overføre bilder og video til mobiltelefonen i sanntid, nå har mer enn dobbelt så lang rekkevidde som tidligere. Signalene rekker nå over 700 meter, mens den forrige ikke klarte mer enn 300 meter.

I tillegg til dette er kamerastabiliseringen på Phantom 2 Vision+ vesentlig bedre, og byr på en stabilisator med hele tre akser, der den forrige kun stabiliserte med tilt-aksen. Dette skal gi betydelig jevnere video-opptak.

DJI har også utstyrt den nye dronen med oppgradert firmware. Denne inneholder en GPS-basert flyforbuds-funksjon, som skal hindre brukeren i å benytte dronen i regulert luftrom, primært i nærheten av flyplasser.

8 kilometers sikkerhetssone

For store flyplasser er det lagt inn en sikkerhetssone på 8 kilometer rundt flyplassen, og om man nærmer seg denne sonen med dronen vil man få en advarsel. Deretter vil makshøyden gradvis reduseres jo nærmere flyplassen man kommer. Innenfor en indre sikkerhetsradius på 2,4 kilometer vil man ikke være i stand til å fly i det hele tatt. Mindre flyplasser vil ha en indre sikkerhetssone på én kilometer.

Denne oppgradere firmwaren skal for øvrig også bygges inn i andre Phantom-modeller senere. Ellers har Phantom 2 Vision+, i likhet med forgjengeren, et kamera som filmer i 1080p-oppløsning og 30 bilder per sekund, eller 720p og 60 bilder i sekundet.

Videre tas stillbilder i 14 megapiksler, og flytiden er på rundt 25 minutter av gangen. Phantom 2 Vision+ kan forhåndsbestilles nå for cirka 9500 kroner pluss frakt. Sett opp et prisvarsel i Prisguiden, så får du beskjed når produktet er på lager i Norge »

Nå blir det lettere å ta bilder med droner i Norge: Nasjonal sikkerhetsmyndighet innfører mer liberal praksis »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen