Polititjenestemenn slipper mobilbot

Publikums respekt for lover og regler blir neppe bedre av at polititjenestemenn i tv-serien Krimvakta kjører bil uten bilbelte og snakker i mobiltelefonen uten handsfree.

Forbilder
Politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, sier det er uakseptabelt at polititjenestemenn ikke følger lovverket. Han viser til at de ansatte i politiet skal gå foran som gode eksempler og være rollemodeller for borgerne, skriver Aftenposten.

Men i følge politiet i Oslo er det ikke aktuelt å komme med noen reaksjon ovenfor de tjenestemennene som har brutt loven. – Opptakene ble gjort våren 2004. Det ble tatt affære internt, og det ble en oppstramming av rutinene, sier Martine Laeng ved Oslopolitiets informasjonsavdeling til Mobilen.no.

Andre følger får lovbruddene ikke. – Det kommer ikke annen type reaksjon enn det. Men vi synes at det er veldig uheldig når sånt skjer. Dette er sånn som ikke skal skje, og det er helt uakseptabelt, sier Laeng.

Laeng presiserer at dette er bakgrunnsinformasjon. Hun kan ikke uttale seg offentlig om hvorfor saken er løst på denne måten.

Var kjent
Samtidig bekrefter Laeng at forholdene var kjent for politiet før serien ble vist på TV. - Saken har skapt reaksjoner internt. Forholdet ville vært like alvorlig om det ikke var på TV. At det ble benyttet en sivil bil er heller ikke noen formildende omstendighet, sier hun.

Nå prøver politiet å rett opp det uheldige inntrykket serien har skapt.

- Vi prøver alt vi kan å snu pipa litt. Når vi bytter tjenestetelefoner bytter vi også utstyret som skal monteres i bilen. Men av og til kan det ta litt tid før alt er ordnet, sier Laeng. Men hun legger til at dette ikke er noen unnskyldning. – Er ikke utstyret på plass må man finne andre løsninger, som å overlate til sidemannen å ta telefonen, sier hun.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen