Politisk støtte til Pirate Bay
Teknofil

Politisk støtte til Pirate Bay

Rettsaken mot The Pirate Bay er inne i sin tredje dag i Sverige og verden over sitter mange og venter spent på utfallet av saken. Nå får Pirate Bay politisk støtte fra Norge.

Kampanje for piratene
Rødt parti går nå ut med en egen kampanje til støtte for den svenske nettsiden. De menre platebransjen ikke forstår hvor fremtiden og teknologien går.

- Det er nesten trist å bevitne hvordan en desperat bransje klamrer seg til millionene sine og prøver å legge skylda på et knippe svensker som har lagt til rette for at folk kan dele filer, sier Elin Volder Rutle andrekandidat for stortinget for Rødt Oslo i en pressemelding.

Hun mener at saken i Sverige vil kunne medføre at ikke bare mennene bak Pirate Bay blir kriminalisert. Fildeling bør slett ikke bli sett på som en kriminell handling mener hun.

- Fildeling er i ferd med å bli en av våre viktigste former for informasjonsutveksling. Hvis gutta bak Pirate Bay er kriminelle, er jeg det også, og de fleste andre nordmenn, slår Rødt-politikeren fast.


For å vise sin støtte har Rødt opprettet en egen nettsiden, filesharer.org. Her ber de flest mulig last opp et bilde av seg selv for å vise hvordan en kriminell person ser ut ifølge underholdningsbransjens definisjon.

Kriminalisering feil vei å gå
Rødt er langt fra de eneste politikerne som viser sympati med piratenes sak. Venstre gikk i 2007 ut med et krav om gratis kultur på sitt partiprogram. Mens moderpartiet er mer lunkne til å vise åpent sympati med pirater går derimot Unge Venstre lengre. Leder Anne Solsvik mener det er på høy tid at underholdningsindustrien slutter med å saksøke pirater.

- Dette er en veldig interessant sak og vi følger saken og holder kontakten med Piratpartiet i Sverige. Vi mener bransjen heller bør følge den teknologiske utviklingen enn å gjennomføre sliker rettssaker, forteller hun Teknofil.


Sympatiserer med Pirate Bay
Ifølge henne er hun slett ikke alene om dette. Hun forteller at undersøkelser viser at et flertall av både nordmenn og svensker har liten forståelse for hvorfor man går til sak mot pirater. Å gå ut med noen åpen støtte til fordel for Pirate Bay på vegne av Unge Venstre vil hun derimot ikke, men hun legger ikke skjul på hvilken side de heier mest på.

- Vi følger spent med på saken som vil være viktig for hele tdebatten, og det er vel vanskelig å skjule at vi har større sympati med Pirate Bay enn med underholdningsbransjen her, avslutter Solsvik.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen