Politiets mobiltabbe

Fem dager etter at Dung Tran Larsen ble meldt savnet, ringte en mobilforhandler til å sjekke personalia på Dung. Henvendelsen ble registrert av Telenor som var mistenksomme på det som lignet et mislykket forsøk på å opprette et mobilabonnement, skriver Bergens Tidende

Les mer:
-Sendte dop-SMS til Politiet
- Fengselsfugl smuglet mobil i stussen
-Risikerer fengsel for mobilfilming


Tipset om forsøket, ble ansett av Politiet som meget interessant og de satte av tid og ressurser for å finne ut hvem denne mobilforhandleren var. Mer interessant var det å finne ut hvem som kunne ha forsøkt å opprette abonnementet via forhandleren. Det kunne nemlig se ut som om noen hadde forsøkt å opprette abonnementet for å distrahere etterforskningen.40 mobilforhandlere som hadde ringt Telenor den dagen, ble samlet inn og oppringt.

- Svaret må jo være der ute et sted, uttalte politiinspektør Tore Salvesen til Bergens Tidende da jakten på mobilkunden ble kjent i pressen i begynnelsen av august.

Da politiet noen dager senere fikk svar, lå det hos Tore Salvesens egne etterforskere.

- På et tidlig tidspunkt i etterforskningen, før Kripos kom inn i bildet, sendte vi noen av våre egne folk ut på Sotra for å stille noen generelle spørsmål til ulike mobilforhandlere. En av ekspeditørene var svært velvillig og la Dungs navn inn i systemet, forteller Salvesen.

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen