Politiet nedprioriterer mobiltyveri

Norge er det landet i Norden med færrest politibetjenter per innbygger, noe som blant annet gir utslag for deg som blir frastjålet mobiltelefonen.

Ettersom mobiltelefonen blir mer og mer vanlig, og stadig flere bruker mye penger på mobilkjøp, er dette også ettertraktet vare for tyver. For å unngå skyhøye mobilregninger i tillegg til tapet av en kostbar mobiltelefon er det lurt å sperre mobilen.

 

Det er ikke noe hokus pokus å sperre en stjålet mobiltelefon. Det eneste du må gjøre er å anmelde forholdet til politiet, slik at de kan sende en faks og melde fra til din mobiloperatør.

Har ikke tid
Men nå viser det seg at du allikevel ikke kan være trygg, selv om du har meldt fra til politiet. I store deler av landet har politiet nemlig ikke ressurser til å melde fra til teleoperatøren din.

 

Informasjonssjef Atle Lessum i Telenor bekrefter at de har flere kunder som blir skuffet over politiet.

 

- Enkelte politikamre er veldig flinke til å prioritere dette, andre er ikke fullt så flinke. Vi opplever jevnlig tilsig av kunder som er lei seg for at politiet ikke har prioritert oppgaven, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til NRK.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen