Politiet imot mobilskatt

Ved begynnelsen av året skrev vi om den nye ordningen med mobilskatt, som gjør at arbeidstakere må betale mer i skatt dersom de tar med seg jobbmobilen hjem etter kontortid.

Nå gjør deler av landets politi opprør mot den nye skatteloven, og nekter å ta med seg jobbmobilen hjem. På sikt kan en slik aksjon få store konsekvenser for samfunnet som helhet, hvis landets politi kun er tilgjengelig i kontortid.

Helt siden den nye mobilskatten ble et faktum, har både politikere og andre samfunnstopper kalt den nye skatteloven en arbeidsulykke fra regjeringens side. Nå kaster politiet og andre beredskapsstyrker seg på bølgen:

- I disse tider med fugleinfluensatrusselen trenger vi beredskap ved grensene. Beredskapen kan helt klart svekkes av denne skatteregelen, som vi mener slår skjevt og urettferdig ut, sier Randi G. Bjørgen, leder av Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund, til VG.

Arne Johannesen i Politiets Fellesforbund forteller at flere tusen av forbundets medlemmer sier de vil legge igjen mobiltelefonen når de går fra jobben, med mindre de blir fritatt fra den nye mobilskatten.

(Kilde: NRK, DN, VG)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen