Politiet henlegger cracker-sak


Titusenvis av studenter måtte bytte passord. Nå har Økokrim henlagt saken.
(Bilde: NTNU Info/Tore Hugubakken)

I januar 2003 måtte rundt 22 000 studenter ved et av norges største universiteter bytte ut login og passord etter at hundrevis av Windows-maskiner i nettverket ble infisert av en cracker. Snart ett år senere henlegger nå Økokrim saken fordi det ikke har kommet frem "tilstrekkelig informasjon" til å identifisere skurken, sier Universitetsavisa ved NTNU.

- Innbruddstyvene har vært svært dyktige til å skjule sine spor, sier IT-sjef Roar Aspli ved NTNU til Universitetsavisa.

Innbruddet i januar førte først og fremst til kaos for alle NTNU-studentene som måtte bytte passord, og det ble slått stort opp i pressen. Også IT-avdelingen fikk sitt å gjøre, ikke bare med å dele ut nye passord, men de måtte også jobbe døgnet rundt for å tette sikkerhetshullene i rundt 350 infiserte PC-er.

Angrepet så derimot ikke ut til å være et ondartet passordtyveri, og Roar Aspli sa på tiden til Adresseavisen at det mest sannsynlig var snakk om noen som ville ha tilgang til univsersitets internettforbindelse og lagringsplass for å distribuere piratokopiert materiale.

(Kilder: Universitetsavisa, Adresseavisen)

Kommentarer (20)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen