Illustrasjonsbilde.
Teknofil
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Shutterstock)

Politiet vil henge ut fyllekjørere på Twitter i jula

Tror digital gapestokk kan forhindre ulykker.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fyllekjøring er et ekstra stort problem i jula, hevder politiet i de britiske fylkene Sussex og Surrey i Sørøst-England, skriver BBC. Derfor vil politiet i år prøve noe nytt. I år vil alle som blir tatt for fyllekjøring av politiet få navnet sitt publisert på Twitter og på politiets nettsider. Digital gapestokk, altså.

Dette er en del av politiets kampanje mot fyllekjøring. I fjor ble 2011 personer arrestert bare i Sussex i løpet av desember-måneden. 

– I år vil vi at folk skal planlegge på forhånd, slik at de vet hvordan de skal komme seg hjem når de har drukket, og ikke finner på å kjøre selv, sier overbetjent Jane Derrick i Surrey Police i en pressemelding.

Ifølge BBC vil det ikke nytte for en fyllekjører å klage på at politiet går ut med fullt navn i sosiale medier heller. Tidligere i år var det nemlig en tilsvarende sak i et annet politidistrikt som britiske myndigheter lot passere.

Det er verdt å merke seg at promillegrensen i Storbritannia er på hele 0,8 ‰ – den høyeste i Europa, ifølge Promille.no. I Norge er grensen på 0,2 ‰, som i praksis betyr at du ikke skal røre alkohol overhodet hvis du skal kjøre bil samme kveld.

Hva synes du om gapestokk-metoden til britisk politi? Si din mening i kommentarfeltet!

Ny politi-laser kan se om du er full mens du kjører
Måler alkoholnivået i luften »

(Kilder: BBCpressemeldingPromille.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen