Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Politiet har arrestert «en av de største Internett-piratene»

Mannen skal ha vært en svært produktiv opplaster av én bestemt type innhold.

Jakten på Internett-pirater er en vedvarende prosjekt, og en og annen gang bærer arbeidet også store frukter for myndighetens del. Nå melder nettstedet TorrentFreak at en av de mest «produktive» nettpiratene, i alle fall når det gjelder én type populært innhold, er blitt arrestert.

Mannen som nå er blitt pågrepet av britisk politi i byen Leicestershire i England skal ha vært blant de aller mest aktive aktørene når det gjelder opplasting av World Wrestling Entertainment (WWE)- og Ultimate Fighting Championship (UFC)-innhold på Internett. Politiet har beskrevet ham som en av Internettets «største forbrytere» for denne typen innhold.

Lastet opp 3,2 terabyte

WWE og UFC er selskaper som arrangerer og formidler henholdsvis wrestling- og kampsportkamper, og er populære piratobjekter. Den arresterte skal ifølge det britiske politiets spesialavdeling for intellektuell eiendom, PIPCU, ha lastet opp til sammen 3,2 terabyte med data, noe som skal tilsvare rundt 3200 videoer.

WWE arrangerer wrestlingkamper og har nulltoleranse for piratkopiering.
WWE arrangerer wrestlingkamper og har nulltoleranse for piratkopiering. Foto: Max Blain/Shutterstock.com

Disse skal i sin tur ha blitt lastet ned rundt to millioner ganger via blant annet torrentnettsider, noe politiet anslår har kostet rettighetshaverne flere millioner britiske pund.

En representant for PIPCU uttalte i forbindelse med saken at brudd på opphavsretten er en forbrytelse som forårsaker tap på flere hundre millioner pund, og at arrestasjonen er en advarsel til andre pirater som vurderer å laste opp opphavsbeskyttet materiale på piratnettsider. 

Kjører hard linje

Særlig UFC er kjent for å kjøre en nulltoleranse-linje når det gjelder piratkopiering. I september i fjor kunne vi melde at UFC-eieren Zuffa saksøkte en pirat for svimlende 200 millioner dollar. I forbindelse med den nylige arrestasjonen uttalte UFC at de ser svært alvorlig på piratkopiering, og at de kommer til å fortsette å samarbeide med politimyndigheter for å hindre spredning av UFC-innhold.

WWE på sin side sa at de tilbyr innholdet sitt via mange lovlige kanaler både på Internett og på TV, og at de kommer til å beskytte sin intellektuelle eiendom på en «aggressiv» måte. Som TorrentFreak peker på kommer en svært stor andel av inntektene til både UFC og WWE fra TV og strømming, som trolig er en viktig årsak til den harde linjen.

Det er uvisst hva slags straff som vanker for den arresterte 55-åringen dersom han blir dømt i retten.

Noen steder går innholdprodusenter til drastiske steg for å hindre piratkopiering: Nå vurderer filmskapere å holde igjen filmer for å «sulte ut» piratene »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen