Australsk politi advarer mot å bruke Apple-kart
(Bilde: iStockphoto/Victoria Police/montasje)

Australsk politi advarer mot å bruke Apple-kart

Kjørte seg vill i villmarken med iPhone som GPS.

Mye og mangt er sagt om Apple-kartene som erstattet Google Maps på iOS 6, men at de skulle være direkte farlige å bruke kommer kanskje som en overraskelse på noen. Politiet i Mildura i den australske delstaten Victoria har imidlertid nå gått ut med en offisiell advarsel mot å bruke disse kartene, ifølge The Verge.

Årsaken er at den lille byen Mildura på Apple-kartet er plassert midt i nasjonalparken Murray-Sunset, selv om den egentlig befinner seg 70 kilometer unna. Det har ført til at flere besøkende har kjørt seg vill og havnet i villmarken i stedet for byen Mildura. Ifølge Victoria Police er det god grunn til bekymring, ettersom det ikke finnes drikkevannskilder i nasjonalparken og temperaturen kan stige så høyt som 46 grader celsius.

Les også: Nokias iPhone-kart slaktes også

Mildura, Vic., ligger egentlig der den lilla stiften er på dette kartet.
Mildura, Vic., ligger egentlig der den lilla stiften er på dette kartet.

"Noen motorister som politiet har funnet har stått fast i opp mot 24 timer uten mat eller vann, og har gått langt gjennom farlig terreng for å prøve å få mobildekning," skriver Victoria Police på sin nettside.

Politiet skriver også at de har kontaktet Apple angående problemet, men at det advarer reisende til Mildura eller andre steder i delsstaten Victoria mot å stole på Apple-kartene. Heller burde de stole på "andre kartalternativer" inntil problemet er løst.

Apple-sjef Tim Cook har som kjent beklaget at iOS 6-kartene ikke holder den standard som kundene deres forventer, og har lovet å sette alle kluter til for å rette feil og mangler i tjenesten. Hoder har også rullet i Apple-ledelsen etter slendrianeriet med kartene.

Les også: iPhone-oppgradering gir deg dårligere kart

(Kilder: The Verge, Victoria Police)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen