Politianmelder Call of Duty

Faren til en av de overlevende fra Utøya har saksøkt Modern Warfare 2.

Fædrelandsvennen fortalte i går at Svein Olaf Olsen har politianmeldt Call of Duty: Modern Warfare 2. Olsens datter overlevde Utøya-massakren 22. juli, og nå vil han ifølge Kristiansand-avisa finne ut om lovverket kan brukes til å «regulere samfunnsfiendtlig aktivitet».

— Spillet er interessant. Det jeg har tatt utgangspunkt i er en scene hvor en terrorist dreper flest mulig mennesker på en flyplass. Vi må stille spørsmålstegn om det er samfunnsgagnlig med vold som underholdning, sier Olsen til Fædrelandsvennen.

Det er brettet «No Russian» som Olsen reagerer på. I dette kontroversielle oppdraget kan spilleren delta i en terroraksjon på en russisk flypass hvor man kan skyte og drepe svært mange sivile. Selve oppdraget er valgfritt, og det er også valgfritt om man vil avfyre skudd underveis.

Dette er det omtalte oppdraget:Nå ønsker Olsen økt bevisstgjøring fra myndighetene.

— Jeg ønsker at de som er lovgivere i dette landet skjønner den samfunnsforurensningen som vi står overfor, og benytter anledningen de har til å gjøre noe med det. Vi må få bukt med en utvikling ingen er tjent med. Man ser det i mediene hver eneste dag, ting blir verre ved bruk av vold. Dette er en tendens som er skremmende, sa Olsen på TV 2 Nyhetskanalen i dag tidlig.

Det har ikke lyktes Gamer.no å få en kommentar fra Activision, som er utgiver av Call of Duty-spillene. Overfor TV 2 sier selskapet at de er sjokkert over det som skjedde på Utøya, men at de ikke tror dere spill på noen måte kan kobles til terrorhandlingene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen