Pointsec satser mobilt

Svenske Pointsec har i flere år tilbudt bedrifter sikkerhetsløsninger for PC-er og PDA-er. Nå gir selskapet seg i kast med nye områder, og oppretter derfor en helt ny avdeling, Pointsec Wireless Solutions. Denne avdelingen skal arbeide med sikkerhetsløsninger for smarttelefoner og PDA-er med operativsystemene til Symbian, Palm og Microsoft.

– Når ledere i organisasjonen begynner å rekvirere store minnekort til sine avanserte mobiltelefoner, skjønner du at det er for å ha e-post og dokumenter på. Hvis dette er opplysninger som bør sperres for uvedkommende, bør man tenke på å innføre en løsning som er praktisk i bruk, og enkel å administrere for bedriften, sier Frank Horntvedt, sjef i Pointsec Norge til Digi.no

Pointsecs nye sikkerhetsløsning til mobiltelefoner inneholder flere funksjoner som skal sikre at uvedkommende ikke får tak i mobil bedrftsinformasjon. For eksempel skjer pålogging på mobiltelefonene ved såkalt Picture-PIN, eller bilde-PIN. Det vil si at de vanlige tallene er byttet ut med symboler, som brukeren må trykke på i en bestemt rekkefølge. Symbolene bytter plass for hver innlogging, slik at det ikke er nok å huske plasseringen. Det blir derfor umulig for uvedkommende å gjenkjenne innloggingsmønsteret ditt. Logger du ikke inn, kan telefonen i følge Digi.no ikke brukes til noe annet enn å ringe med.

I tillegg til innloggingsfunksjonen med bilde-PIN, skal filer på telefonene kunne krypteres og fjernadministreres. Horntvedt synes likevel ikke det er noen grunn til å kryptere alle slags filer, da han mener det vil senke ytelsen til telefonen.

- Mp3-filer og ringetoner er det ingen grunn til å kryptere. Men dokumenter, kontakter, e-post og så videre bør krypteres, og innen rimelige grenser vil man knapt merke forsinkelsen når noe dekrypteres for å vises, forteller han.

Pointsec var i dag ikke tilgjengelig til å svare på spørsmål om prisnivået til sin nye mobile sikkerhetsløsning.

(Kilde: Digi.no, Pointsec)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen