Test

Point of View NVTV

Point of View sitt NVTV-kort er kort fortalt en TV-mottaker med MPEG2-kodek (koding og dekoding) plassert på et PCI-kort for bruk alle slags datamaskiner. Kortet er basert på det samme brikkesettet som NVIDIA har benyttet i Microsofts Media Center-PC-er, som enda ikke har funnet veien til Norge - men med NVTV og fjernkontrollen som følger med, kommer vi langt på vei til å gjenskape en skikkelig stue-PC.

I motsetning til NVIDIAs "Personal Cinema"-kort, som er fullverdige 3D-kort med TV-tuner, gjøres koding og dekoding av filmer og tidsskiftingsbufferen i NVTVs maskinvare - der "Personal Cinema" gjør dette via programvare, som fører til ganske stor CPU-last. Alle som har forsøkt å bruke programvare til å kode en film vet at dette tar opp til 100% av prosessorkapasiteten. I tillegg har NVTV den unektelige fordelen at man kan velge sitt eget grafikkort, og oppgradere dette så mye man vil uten at det går ut over TV-nytelsen.

NVTV kommer også med to veldig praktiske egenskaper for alle som liker å se på norske TV-kanaler: En fjernkontroll og en elektronisk programoversikt. Programoversikten er den første vi har sett med norske TV-programmer på - og den har muligheten til å ta opp programmer med ett enkelt museklikk.

Men hvordan virker NVTV i praksis? Vi har børstet støv av vår gamle Sony 24-tommers widescreen-skjerm for å gi kortet noe å bryne seg på.

Takk til POV som sendte oss produktet til test.

Point Of View NVTV   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen