Test

Point of View Geforce GTX 260

Som en direkte konkurrent til AMDs populære Radeon HD 4870 så havner Geforce GTX 260 litt bak lyset, men er dette virkelig fortjent? For til tross for en pris og ytelse som muligens ligger et lite hakk under HD 4870, så kan POV GTX 260 by på flere fortrinn som kan komme de fleste til gode. Vi finner blandt annet bedre strømstyring, og et kjempepotensial ved overklokking.

GTX 260 baserer seg på samme kjernen som storebroren og toppmodellen til Nvidia, GTX 280. Selv om det er den samme GTX 200-kjernen, så kommer den med en nedstrippet versjon som har færre shadere, ROP-enheter og teksturenheter. Frekvensene er også justert ned et hakk, og den har 14 minnebrikker mot GTX 280 sine 16. Av denne grunn så får GTX 260 den spesielle mengden 448-bit og 896 MB.

Point of View GTX 260 er en referansemodell fra Nvidia, og bruker derfor originale frekvenser, kjøler og farge på skjermkortet. Forskjellen fra andre referansekort fra andre produsenter vil derfor være ytterst minimale, der mer eller mindre kun klistremerket og tilbehøret skiller dem fra hverandre.

Vi takker Multicom som leverte kortet til test.

Point Of View GeForce GTX 260 896 MB   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen