Test

Pogoplug

Det blir stadig mer prat om denne nettskyen som skal revolusjonere måten vi bruker datamaskiner på, og i siste instans gjøre apparatene våre om til portaler for informasjon lagret og prosessert langt, langt unna.

Cloud Engines er et amerikansk selskap som ble grunnlagt i 2007, med en plan om å gjøre personlig informasjon lett tilgjengelig for oss selv fra hvor som helst. Noen år senere har selskapet klart å levere et produkt som virker nesten for enkelt til å være sant.

Pogoplug heter den lille, knallrosa og hvite boksen som skal gjøre alle ens private data tilgjengelig hvor enn det finnes Internett.

Ideen er at man skal kunne koble Pogoplug-en til ens eget hjemmenettverk, og etter en kjapp registrering på Internett logge seg inn på produsentens hjemmeside og derfra styre innholdet i din egen private lille sky.

Funksjoner:

  • Kan kobles opp til fire eksterne lagringsenheter
  • Alle ens dokumenter er tilgjengelige fra en maskin med Internett
  • Automatisk kopiering og sikkerhetskopiering fra Mac, PC eller Linux-maskin
  • Last opp data via en hvilken som helst nettleser, eller Iphone/Ipod/Ipad og Android-enhet
  • Man kan dele bestemte filer med utvalgte personer
  • Stream musikk eller film til Iphone/Ipod/Ipad og Android-enhet

Førsteinntrykk

Når man pakker ut Pogoplug er det nesten litt vanskelig å forstå hva designerne til Cloud Engines har tenkt på når de valgte den knallrosa fargen som dominerer forsiden av enheten. Dette lille apparatet er vel ikke laget for syv-årige jenter? Litt avskrekkende synes vi, og det er nok mange som helst vil gjemme Pogoplug-en sin langt vekk.

Selve konstruksjonen av boksen er helt kurant, og den virker kompakt og solid. Pogoplug vil helt sikkert tåle litt slag og noen korte fall. Den store åpningen som er en del av foten skal fungere som en slags kabelsamler, men var egentlig ikke spesielt god å bruke, siden kablene lett hoppet ut av denne åpningen.

Etter å ha sett litt på Pogoplug, og inspisert utsiden gleder vi oss til å ta den i bruk. Ut i fra utseende har vi egentlig ikke så store forventninger, siden den ser litt vel overforenkelt ut, men her i Hardware.no elsker vi å bli motbevist og heier alltid på underdog-en!

Cloud Engines Pogoplug   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen