PNRP kan svekke Windows Vista

Den første betaversjonen av Windows Vista bruker en protokoll som kan gjøre systemet svakere ifølge eksperter. Protokollen heter Peer Name Resolution Protocol (PNRP) og den gjør det enklere for PCer å kommunisere.

George Bakos sikkerhetsekspert hos Institute for Security Technology Studies ved Dartmouth College har allerede rapportert om dette til SANS Internet Storm Institute og kontaktet Microsoft. Bakos lurer på om Microsoft har foretatt nok undersøkelser rundt sikkerhetsfaktoren ved bruk av protokollen.

PNRP-teknologien er en del av Advanced Networking Pack som ble introdusert med Service Pack 1 for Windows XP og den brukes mest av utviklere.

PNRP brukes blant annet i forbindelse med spill via Internett. Teknologien gjør det mulig for flere spillere å ta kontakt med hverandres PCer uten å bruke en server i mellom. Dette gjør at spill blir raskere og mer effektive.

Det at PNRP er i utgangspunktet slått på gjør at forbindelsen mellom PCer registreres automatisk. Dette kan brukes av hackere til å få informasjon om en PC og brukeren. Tjenester som startes automatisk kan være en sikkerhetsrisiko.

Kilde: vnunet.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen