PMA 2011 holdes i 2012

PMA 2011 holdes i 2012

PMA var tidligere en av verdens viktigste arenaer for slipp av nytt fotoutstyr, men i det siste har den velkjente messen begynt å slite. Ikke bare har konkurransen annet hvert år med Photokina vært merkbar, i tillegg til at en ny messe, CP+, er etablert i Yokohama, men på toppen av det hele har mange fotoprodusenter valgt å lansere sine ting på CES i Las Vegas noen uker tidligere. CES er en kjempesvær messe, og deltagelse er dyrt. Derfor toppet situasjonen seg for PMA i fjor, da flere store aktører valgte å utebli fra PMA.

PMA 2010 ble holdt i Anaheim
PMA 2010 ble holdt i Anaheim

Det kom derfor ikke som noen overraskelse at PMA i fjor annonserte at de flytter tidspunktet for messen, men det som derimot kom som en overraskelse var navnebyttet til det mer folkelige "CliQ", samt at tidspunktet de valgte var i september. Det var vel og bra for 2011, men i 2012 ville dette bety en kollisjon med Photokina. Skulle PMA nå ta opp kampen?

Men nå er det altså klart: PMA/CliQ skal ikke ta opp kampen med noen andre messer, men derimot flyttes atter en gang, og avholdes samtidig med CES 10-13 januar 2012. Dermed vil det ikke bli noen PMA i 2011 likevel, og i 2012 vil det være åtte-ni måneder mellom de to største fotoutstyrsmessene. Det kan holde, dersom PMA/CliQ får nok kunstig åndedrett fra CES, men det vil tiden vise. Det som imidlertid er klart, er at PMA ser ut til å bli nedskalert i forhold til tidligere, samt vinkles nå inn mot forbrukere og ikke bare produsenter og forhandlere, som tidligere. I tillegg er naturlig nok messesenteret i Las Vegas opptatt - med CES - så PMA vil dermed måtte finne seg i å bli huset i et mindre messesenter tilknyttet hotellene Sands og Venetian.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen