Plextor lanserer 16x DVD-brenner


Plextor PX-716A

Dermed er Plextor tilbake i konkurransen om å ha den raskeste brenneren på markedet. PX-716A klarer å brenne en hel DVD-plate (4,7 GB) på mindre enn seks minutter - den samme tiden som var det aller raskeste for CD-brennere for ikke så veldig lenge siden.

Brenning i doble lag (Dual Layer) går unna på 4x hastighet, som betyr at brenneren bruker en snau halvtime på de 8,5 gigabytene med data en full DVD DL-plate utgjør.

Det gjenstår å se hva prisen Plextor setter på PX-716A-brennere før man kan konkludere om det blir en verdig konkurrent til prisguidens mest populære DVD-brenner, Nec ND-3500 - som koster under 700 kroner.

PX-716A kalles også en "intelligent" brenner av Plextor, ettersom den har en rekke forskjellige teknologier for å bedre skrivehastigheten på flest mulig media. For eksempel skal den kunne "lære" seg å skrive på nye media, og den skal heller ikke ha problemer med å skrive på usertifisert media. Den har også bufferbeskyttelse og en hel rekke andre teknologier, som er beskrevet på Plextors hjemmesider.

Plextors siste ser ellers ut til å brenne det meste på de raskeste hastighetene som er mulig med dagens teknologi. DVD±R går unna på 16x, mens overskriving går unna på 8x for +RW og 4x for -RW. CD-brenning tar den på 48x og 24x for RW, som også gjør den til en svært kapabel CD-brenner.

Det ser ikke ut til at den har kommet til Norge enda, men du kan klikke på pekeren til prisguiden for å bli varslet når den ankommer.

(Kilde: Plextor)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen