Plenty fra Netcom

Man har det siste året sett et trendskifte i det norske operatørmarkedet. Forhåndsbetalte abonnement er ikke lenger det dyre tilbudet for ungdom og småbrukere, men har tvertimot blitt prisledende på en rekke felt.

Nye aktører som Talkmore og Mobyson har ene og alene satset på akkurat denne typen kunder. Ved å få betalt på forhånd sparer man inn store summer på fakturering, support og renter. Dette har gitt dem mulighet til å tilby noen av landets billigste ringepriser.

Trendskiftet har gjort det vanskelig for de tradisjonelle operatørene å konkurrere. Man kan ofte komme like godt ut med et vanlig abonnement, når man tar med telefonsubsidier, gebyrer og skjulte avgifter i regnestykket. Mange av mobilbrukerene har imidlertid utelukkende fokusert på minuttpriser og SMS-priser, godt hjulpet av prissammenlignings-tjenester som Telepriser.no.

Dermed har nye operatører som Mobyson og Talkmore kunnet fremstå som prisledende, uten at man nødvendigvis har tatt alle faktorer i betraktning. Mange vet for eksempel ikke at Mobyson tar 25 til 28 kr kun for å aktivere GPRS, eller at de ikke tilbyr noen form for mobilforsikring.

Nytt alternativ fra Netcom
Netcom vil nå møte konkurransen fra de nye aktørene med sitt eget forhåndsbetalte abonnement. Ifølge dokumenter amobil.no har fått tilgang til vil operatøren denne uken lansere de to nye abonnementene Plenty 500 og Plenty 1000.

Kunder vil betale en fast pris på 400 kr eller 750 kr i måneden for å ha abonnementene, uten noen annen månedsavgift. For dette får man henholdsvis 500 og 1000 minutter med ringetid. Plenty-abonnementene vil med det bli de billigste i Norge.

Med Plenty 1000 abonnementet vil man kun betale 75 øre per min, som er en hittil rekord på det norske mobilmarkedet. Man vil dessuten ikke måtte betale den vanlige startavgiften på 59 øre per samtale.

Om man bruker opp beløpet sitt før månedsslutt, vil man betale Active Talk-pris på 89 øre for ytterligere samtaler. Om man derimot ikke klarer å bruke opp hele beløpet må det brukes opp i løpet av neste måned. Hvis ikke mister man hele beløpet.

Retter seg mot storbrukerene
Det er først og fremst storbrukerene som vil ha interesse av Plenty. For at Plenty 500 skal lønne seg må man ringe mer enn 12 minutter hver dag, og ha samlede mobilutgifter på over 500 kr i måneden.

Et annet viktig poeng ved Plenty er at man skal slippe å tenke på mobilutgiftene. Netcom vil lansere en egen SMS-tjeneste som opplyser hvor mye man har igjen å ringe for, slik at man vet hva man har å rutte med. Tjenesten skal også kunne brukes av de med vanlig Talk-abonnement for å se hvor mye man har ringt for.

Man slipper også å måtte binde seg, noe norske mobilkunder har begynt å vegre seg stadig mer for. Man kan ikke binde seg til Plenty, og står dermed fritt til å skifte abonnement etter behov. Det vil trolig bety at Netcom heller ikke vil tilby subsidierte telefoner med Plenty.

Det nye abonnementet vil bli det første av sitt slag i Norge. Telia, som eier Netcom, tilbyr imidlertid allerede et lignende abonnement i Sverige kalt Telia 100. Hvorvidt norske mobilkunder vil omfavne det nye konseptet i samme grad som svenskene gjenstår å se.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen