Fullt av ting på iPhonen din? Nå slipper du iallefall å bekymre deg for om du kan oppdatere.
Teknofil
Fullt av ting på iPhonen din? Nå slipper du iallefall å bekymre deg for om du kan oppdatere. (Bilde: Shutterstock 79595149/Apple/Teknofil.no/montasje)

Pleier du å ha for lite plass til iPhone-oppdateringer?

Nå senker Apple kravene betraktelig.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Eier du en iPhone, har du kanskje på et eller annet tidspunkt blitt hindret fra å oppdatere telefonen med ny programvare på grunn av lite lagringsplass. Dette er særlig et problem på enhetene med minst lagringsplass.

Nå kan imidlertid The Verge melde om at iOS 8.1.3 er ute, og her har Apple senket kravene til ledig lagringsplass betraktelig.

Enorm forbedring

Dette er en enorm forbedring av oppdateringsprosessen. Før måtte du ha flerfoldige gigabyte ledig lagringsplass på telefonen for å i det hele tatt få oppdatert den direkte på mobilen, og det hele toppet seg med iOS 8. Denne oppdateringen krevde alene hele 4,7 GB for å installeres, noe som blant annet har ført til en svært langsom utbredelse.

Under «Bruk» får du enkelt oversikt over hva som tar plass på iPhonen din.
Under «Bruk» får du enkelt oversikt over hva som tar plass på iPhonen din. Foto: Apple

Å installere iOS 8.1.3 er imidlertid en helt annen sak. Den trenger ikke mer enn omtrent en halv gigabyte plass for å innstalleres.

Det er nokså enkelt å sjekke nøyaktig hvor mye plass du har igjen på iPhonen din, og hva som faktisk tar plass. For å finne ut dette går du til Innstillinger > Generelt > Bruk > Administrer lagring. Her får du opp en enkel oversikt. Du kan også trykke på hver enkelt app for å få detaljert informasjon.

Flere forbedringer

iOS 8.1.3 bringer også med seg noen andre forbedringer. Apple har fikset en feil som gjorde at enkelte brukere ikke kunne logge inn med Apple ID-en sin i Meldinger og FaceTime.

Videre har de også gjort feilrettinger i spotlight-søket, og fikset en feil som gjorde det umulig å bruke flere fingre av gangen på iPad-enheter. Apple la også til konfigurasjonsmuligheter for undervisning og standardisert testing.

Alt er ikke bare fryd og gammen med Apple: 
Her er 6 ulemper med iPhone 6 »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen