Test

Plazir Extreme Power 600 W

Plazir er helt fersk aktør på strømforsyningsmarkedet. De produserer både kortlesere og batterier, men kom nylig med sine første strømforsyninger. Disse er å finne i kapasiteter fra 400 til utrolige 1300 Watt. Sistnevnte kapasitet er en sjeldenhet i dagens marked.

I dag finner vi en av de mindre versjonene på vår testbenk, nærmere bestemt 600-watteren PL600-12C. Strømforsyningen byr på høy effektivitet, lav rippel, lavt støynivå og solide spenninger. Er dette for godt til å være sant?

Watt er ikke alltid Watt

Strømforsyningen skal tilsynelatende være spesifisert til 600 Watt. Under testing opplevde vi en rekke problemer, og kontaktet derfor både leverandør og produsent. Etter en lengre dialog kom det frem at disse 600 Wattene ikke er reelle. De er en såkalt "peak"-effekt, altså hva strømforsyningen kan prestere en sjelden gang, og da kun i en brøkdel av et sekund.

Ifølge Plazir selv har det ikke vært en intensjon å skjule dette, selv om strømforsyningen heter "Extreme Power 600W". Vi mener derimot at produktnavnet er så langt fra sannheten som man kommer. To steder på innpakningen står det skrevet med liten skrift "Output: 600 W (max)", men det er aldri nevnt at strømforsyningens reelle effekt er. Hva som er etisk rett, er opp til hver enkelt og vurdere. Men, at produktnavnet inneholder en effektgrad som overhode ikke er reell, mener vi er direkte misvisende, og bidrar nok til å lure mange som velger å kjøpe disse strømforsyningene.

Etter en tids kommunikasjon med produsenten fikk vi til slutt oppgitt den reelle effekten, som faktisk ikke er mer enn 450-470 Watt. Det er da disse verdiene vi har testet etter. Spesifikasjonene for hver enkelt linje er den samme, men den samlede effekten er minimal. Vi skal utdype dette på neste side.

Takk til Multicom som sendte strømforsyningen til test.

Pl@zir Extreme Power 600 W   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen