Playstation 3 lansert i USA

Playstation 3 lansert i USA

De ivrigste amerikanerne har stått i kø i mange dager, og de første spillerne ble derfor fort revet bort. På PS3-lanseringsfest i New York var det taler, underholdning og stor ståhei. De fleste deltagerne var imidlertid mest interessert i å få testet ut spillmaskinen på egenhånd. Mot slutten av festen ble derfor en rekke flatskjermer tilgjengeliggjort slik at folk kunne koble seg til og starte spillingen med sitt nye produkt.

Les vår første test av Playstation 3.

PS3-svar
I Norge og Europa blir PS3 først lansert i mars neste år, men i mellomtiden kan du i hvert fall få svar på noen av spørsmålene dine. Med hjelp fra det amerikanske nettstedet Gizmodo, formidler vi her en del spørsmål og svar om PS3.

1. Vil den amerikanske spilleren virke i Europa?

Mange av de ivrigste Playstation-fansene ønsker ikke å vente helt til mars for å få seg en PS3. Da er det greit å vite at Europa er i en annen Blu-Ray-tidssone enn USA og Japan. (Norge er region 2, mens USA og Japan er region 1.) Det vil si at man ikke vil kunne spille Europeiske Bly-Ray-filmer på spilleren. Bortsett fra det, er spillene ikke inndelt i regioner, så man vil kunne spille alle PS3-spill på amerikansk spiller.

2. Kan man spille PS2-spill på PS3?
Sony har sagt at PS3 skal være kompatibel med eldre spill, men i Japan har det blitt oppdaget en del PS2-spill som ikke virker på spilleren. Sonys mål er likevel at alle spill skal være kompatible, så de jobber nå med dette. Det vil derfor komme programvare-oppdateringer etter hvert.

3. Kan PS3 oppgradere DVDer til høyere bildeoppløsning?
Det har vært snakk om at PS3 skulle kunne oppgradere DVDer til høyoppløselige skjermer, men dette er ikke tilfelle. Gizmodo satte inn en vanlig DVD, og da gikk bildeoppløsningen ned fra 1080p til 720x480p.

4. Har PS3 støtte for streaming av video og bilder fra PC?
Selv om mange har håpet på støtte for streaming, er det foreløpig ikke støtte for det. Streaming betyr at man kan spille filer mens de blir lastet ned, i motsetning til vanlig nedlastning, der man må vente til hele nedlastingen er ferdig.

5. Hvordan er det med støv og fingermerker?

Selv om PS3 sikkert ikke tiltrekker seg mer støv enn andre dingser, gjør den skinnende og blanke overflaten at støv og fingermerker blir svært merkbart. I løpet av et døgn var støvet på Gizmodos testeksemplar allerede synlig. Spilleren er også en magnet for fingermerker, men heldigvis trenger man ikke klasse like mye på spilleren som man for eksempel gjør med fingermerkemagneten Ipod.

6. Kan man skru av og på spilleren med fjernkontrollen?
Ja, i likhet med Xbox 360 har Playstation 3 også fått denne funksjonen.

7. Hvordan virker PS3s nettleser med Googles ekstrafunksjoner?

Gizmodo har prøvd ut flere av Googles funksjoner på spilleren, og fant ut at de fungerer i varierende grad. Gmail fungerer kun i vanlig HTML-modus. Kartene vises godt, men søkefelt for adresse virker ikke. Det tar lang tid å laste opp kalenderen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen