Kinomodusen gir deg  tre virtuelle skjermstørrelser.
Kinomodusen gir deg tre virtuelle skjermstørrelser. (Bilde: Sony)

PlayStation VR-brillene kan simulere en diger TV på 226 tommer

Skal gi deg følelsen av å sitte i en kinosal.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sonys VR-briller til PlayStation har ennå ikke blitt lansert, men det har kommet en god del opplysninger om brillene, som fikk både pris og lanseringsdato på E3-messen. Nå melder Engadget at brillene får en gledelig funksjon for filmglade.

På den japanske PlayStation-bloggen har det nemlig dukket opp noen flere opplysninger om kinomodusen som brillene kommer med. Dette er en funksjon som gjør det mulig å se film på en virtuell skjerm med VR-brillene.

Skjerm på 226 tommer

Ifølge den nye informasjonen skal kinomodusen by på en virtuell skjerm som tilsvarer en fysisk skjermstørrelse på hele 226 tommer på det meste. Standardstørrelsen er på 163 tommer, og man kan også velge en mindre størrelse på 117 tommer.

Sonys VR-briller gjør det mulig å se på film på en stor, virtuell skjerm.
Sonys VR-briller gjør det mulig å se på film på en stor, virtuell skjerm. Foto: Sony/montasje

Det japanske blogginnlegget opplyser om standardstørrelsen er nok til at den virtuelle skjermen dekker hele synsfeltet, men om man velger 226-tommersalternativet vil skjermen være så stor at man må bevege hodet for å få med seg alt.

Lar deg se film mens du ligger

Dermed vil denne størrelsen altså tilsvare det å sitte på første rad i kinosalen, som gjerne også innebærer at man må snu litt på hodet for å fange inn hele skjermflaten.

Det fremkommer ellers av de nye opplysningene at det er mulig å legge seg ned mens man ser på film med brillene, og da vil bildet automatisk vippe den virtuelle skjermen vertikalt slik at du kan fortsette å titte. Det som fremdeles kan ødelegge for opplevelsen er imidlertid den velkjente «nettingeffekten».

Samsung skal snart komme med VR-briller: Nå har det kommet med informasjon om brillene »

(Via Ubergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen