Playstation-mobil på vei?

Alternativ tekst mangler
En Sony Ericsson PSP-mobil?

Siden Ericsson og Sony slo sammen sine mobildivisjoner, har Sony Ericsson med stort hell brukt Sonys merkevarer på sine mobiltelefoner. Walkman-telefonene er et eksempel på dette, og det samme er Cybershot-logoen på K800i.

Nå spekuleres det i om Sony Ericsson spør om lov til å bruke det kanskje største merkenavnet til Sony; Playstation. I følge CNET Asia har Sony Ericsson-topp Rikko Sakaguchi hintet om at en Playstation Portable-telefon er noe de holder på med.

Har alt, mangler mobil
Playstation Portable, best kjent som PSP, er Sonys bærbare spillmaskin basert på Playstation-konsollene. En PSP kan ikke bare spilles på, men også brukes til å se video og bilder, og til og med brukes som en internettsurfemaskin. I det hele tatt kan PSP gjøre det meste en avansert mobiltelefon kan, bortsett fra å ringe.

Selv om Sony Ericsson trolig ikke vil komme med en mobiltelefon som er basert på PSP, er det ikke usannsynlig at det vil komme en spillmobil fra selskapet, med PSP-merkenavnet. Sakaguchi sier i følge CNET Asia at de "jobber på noe" som er relatert til Playstation, men at "overraskelsen må spares for fremtiden."

Kan bli Sony-mobil
Det er også en mulighet for at Sony selv vil kaste PSP inn i mobiltelefonverdenen. Sony Ericsson og Sony er nemlig ikke det samme selskapet, og i teorien kan begge selskapene lage hver sine mobiltelefoner.

Sony har uttrykt et ønske om å videreutvikle PSP-konseptet, og i følge sjefen for Sonys spilldivisjon, Izumi Kawanishi, kan spillmaskinen i fremtiden bli mer en nettverksmaskin.

– Er mulig allerede
– PSP startet som en bærbar spillmaskin. Men langsiktig sett bør den bli en bærbar nettverksenhet, sier Kawanishi til den japanske avisen Nikkei BP. Han legger til at det allerede er mulig å gjøre PSP til en nettverksmaskin om det blir etterspurt av forbrukerne.

Kawanishi utelukker ikke at nettverket kan være et mobilnettverk, noe som i praksis betyr innebygget mobiltelefon i PSP. Det er spesielt de høye hastighetene i mobilnettet som har gjort det interessant å utvide PSP med mobilteknologi.

Ingen suksess før
En spillmaskin med mobiltelefon innebygget er for øvrig ingen nyhet i seg selv. Nokia har gjort forsøk på dette med sine N-Gage-telefoner, mens lilleputten Gizmondo i sin tid lanserte en bærbar spillmaskin med innebygget støtte for GPRS og SMS.

Verken N-Gage eller Gizmondo klarte å fenge spillentusiastene der ute. Gizmondo gikk konkurs i Europa, og N-Gage er ikke noe Nokia snakker så veldig høyt om lenger.

Flere nettsteder skriver at det sannsynligvis vil dukke opp en Sony Ericsson-telefon med PSP-merking før det dukker opp en PSP med mobil innebygget. Hva som faktisk vil skje, er det bare Sony og Sony Ericsson som vet.

(Kilder: gamedaily.com, Gizmodo.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen