PlayStation-krisen blir svindyr

PlayStation Network har nå vært nede i åtte dager, og Sony har selv meldt at hackere har fått tilgang på brukernes personlige informasjon. Det kan også gjelde kredittkortdetaljer.

Store penger

Tjenesten har 77 millioner brukerkontoer, noe som betyr at opprydningen kan bli veldig dyr for japanerne. Økonomimagasinet Forbes har fått datasikkerhetsfirmaet The Ponemon Institute til å regne på saken. Ifølge dem koster slike hackerangrep i snitt 318 dollar per brukerkonto.

PlayStation Network er under angrep.
PlayStation Network er under angrep.

Om vi skal ta utgangspunkt i disse tallene kan den totale kostnaden for Sony komme opp i hele 24 milliarder dollar. Det er godt over 132 milliarder norske kroner, det.

Detaljene for utregningen finner du her, og den tar høyde for en rekke ulike utgifter i sammenheng med slike sikkerhetskriser.

Nå har også britiske, amerikanske og canadiske myndigheter bedt om svar fra Sony, og de har selv iverksatt tiltak for å finne ut av omfanget av krisen.

Lovens lange arm

Samtidig har Sony kontaktet FBIs avdeling for nettkriminalitet, i håp om å finne ut hvem som står bak det som trolig er tidenes største datainnbrudd på nettet.

Ikke overraskende har også det første søksmålet dukket opp, det skriver GameSpot. En herre fra Alabama, USA har saksøkt Sony for at man ikke har hatt god nok sikkerhet på PSN. Dette søksmålet er på vegne av ham selv og alle andre som er rammet av datainnbruddet.

I mellomtiden jobber Sony på spreng for å få et nytt og sikrere PSN på beina, og i går ble det sagt at noe av tjenesten vil være tilbake innen en uke.

Les Sonys egne FAQ her.

PS. Sjekk Spillkalenderen på Gamer.no for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen