Illustrasjonsbilde. (Bilde: SumOfUs.org)

– Playstation 4 pakkes av ubetalte studenter

Taiwanske Foxconn er under lupen igjen.

Den gigantiske taiwanske elektronikkprodusenten Foxconn, som lager produkter for en rekke vestlige selskaper, har flere ganger skapt overskrifter på grunn av sine kritikkverdige arbeidsforhold, noe de også har tatt til etterretning og forsøkt å rette opp i.

Nå har det igjen dukket opp opplysninger som gir selskapet negativ oppmerksomhet. Som nettstedene Bit-tech og Times melder, rapporterer kinesiske aviser visstnok at Foxconn har sysselsatt ubetalte arbeidere under tvang til å bygge den kommende spillkonsollen Playstation 4.

Gratis lærlinger

Det skal riktignok ikke være snakk om vanlige arbeidere, men derimot IT-studenter som jobber hos Foxconn som lærlinger. Selskapet skal ha ansatt flere tusen slike lærlinger, som altså ikke mottar noe lønn for arbeidet om vi skal tro originalkildene.

I tillegg jobber studentene visstnok like mange timer per dag som de vanlige arbeiderne, og må også finne seg i å jobbe nattskift og overtid.

Det meldes også om at utplasseringen er en del av studieprogrammet, og at studenter som nekter å jobbe hos Foxconn som lærling trues med å bli fratatt studiepoeng og dermed ikke kan ta eksamen.

Irrelevant arbeid

Mye av arbeidet lærlingene blir satt til skal heller ikke være relatert til studieprogrammene, men innebærer oppgaver som å feste klistremerker på Playstation 4-konsollene og putte ledninger og manualer i boksene for å gjøre dem klare for transport.

Foxconn selv skal ha uttalt at arbeidet er helt frivillig, og Sony på sin side har sagt at de har tillit til at Foxconn følger Sonys såkalte «supplier code of conduct», altså de etiske retningslinjene for arbeidsforhold.

Playstation 4 lanseres 29. november: Nå er det bekreftet at håndkontrollen fungerer på PC »

(Kilder: Bit-tech, Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen