PlayStation 4 kan bli avduket denne måneden
Teknofil

PlayStation 4 kan bli avduket denne måneden

Sony forteller at vi får «se fremtiden» i februar.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Natt til fredag lurte Sony og PlayStation ut en liten nettside med en video (som du kan se nederst i artikkelen). Videoen viser PlayStation-konsollenes ikoniske DualShock-knapper, og tittelen bedyrer at vi får «se fremtiden» allerede den 20. februar.

Samtidig har spilljournalister fått en invitasjon til et arrangement kalt PlayStation Meeting som skal holdes i New York samme dato. Invitasjoner skal også ha blitt sendt til investorer.

Neste PlayStation?

Etter alt å dømme får vi se Sonys neste konsoll i en eller annen form under arrangementet, men utover det er det vanskelig å vite akkurat hva vi kan vente oss. PlayStation Meeting er en årlig begivenhet for Sony, og om vi får se neste PlayStation i februar er det heller ikke første gang elektronikkgiganten viser frem ny maskinvare under et av møtene. I 2011-møtet viste Sony for eksempel frem PS Vita for første gang.

Dermed kan det se ut som om Sony-sjef Kaz Hirais spilte oss et lite puss da han for et par uker siden sa at de kom til å vente med å vise frem konsollen sin til Microsoft la kortene på bordet.

Ifølge The Wall Street Journal (via The Verge) skal Sony ikke bare avduke den nye konsollen under konferansen i februar, men også slippe konsollen ut på markedet i løpet av året. Videre forteller avisen at Sony planlegger å legge inn flere sosiale spillfunksjoner i maskinen , og at Sony har fokusert mer på hvordan de kan forandre spillerinteraksjon enn på å heve ytelsen betraktelig.

Ny håndkontroller?

Som vanlig er før konsollanseringer flommer det over av rykter. Tidligere i januar dukket det for eksempel opp et rykte om at Sony kom til å vrake den tradisjonsrike DualShock-kontrolleren og heller satse på en håndkontroller med trykkfølsom LCD-skjerm på forsiden og biometriske sensorer på baksiden.

Også maskinens ytelsesspesifikasjoner har vært gjenstand for spekulasjon og hviskeleken. I høst lovet flere utviklere at de hadde fått tilsendt utviklermaskiner som kunne gi et pekepinn på hva konsollen kunne komme til å inneholde.

Les også: Test: Nye Playstation 3 Slim

Les også: Nye detaljer om Playstation 4 avslørt

PlayStation Meeting 2013.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen