PlayStation 4 får 4K-filmtjeneste
Teknofil
(Bilde: Sony)

PlayStation 4 får 4K-filmtjeneste

Er du klar til å laste ned filmer på over 100 gigabyte?

I forrige uke ble det kjent at Sonys kommende spillkonsoll PlayStation 4 (PS4) støtter oppløsningen 4K. Dette betyr blant annet at du kan se bilder og video i 3840 × 2160 piksler – såframt du har en 4KTV.

Nå melder nettstedet The Verge at Sony har planer om å utstyre konsollen med en dedikert nedlastingstjeneste for filmer i den fantastiske oppløsningen. Filmtjenesten har allerede vært kjent en stund, men det er første gang at det japanske selskapet mer eller mindre bekrefter at den vil komme på PS4.

– Vil ikke bli skuffet

Sony-sjef Phil Molyneux lover at vi «ikke vil bli skuffet».
Sony-sjef Phil Molyneux lover at vi «ikke vil bli skuffet».Foto: Sony

The Verge huket tak i Sony-sjef Phil Molyneux på en pressekonferanse i New York City forleden, og fikk ristet innrømmelsen ut av ham:

– Jeg lover at dere ikke vil bli skuffet, sa Molyneux på spørsmål om den hemmelighetsfulle tjenesten skal dukke opp på den like hemmelighetsfulle PS4.

Nedlastingstjenesten skal etter sigende bli lansert i sommer, men det virker som at Sony får fingrene fulle med å gjøre den til en realistisk valgmulighet for vanlige forbrukere.

Enorme filstørrelser

Ifølge Molyneux vil nemlig den gjennomsnittlige 4K-filmen ta opp hele 100 GB eller mer, avhengig av lengden. Filstørrelser og hastigheten på bredbånd er sentrale utfordringer, men Molyneux påstår at Sony har «gode ideer for å lage en behagelig brukeropplevelse».

Har du en nedlastingshastighet på 10 mbit vil det dermed ta deg rundt 2,5 timer å laste ned en 4K-film, forutsatt at du får maksimal hastighet hele tiden.

Forbedret komprimering som gir mindre filer blir nevnt, men The Verge tror at den endelige løsningen uansett blir å laste ned filmer over natta – slik det fungerer med store spill i dag.

Nedlasting ser ut til å bli den foretrukne veien for Sony, selv om Molyneux ikke utelukker fysiske formater heller. Han er likevel klar i sin tale: – Hele verden går mer og mer mot nedlasting, sier han til The Verge.

4K-pådriver

Sonys X9005-serie byr på 4K-oppløsning.
Sonys X9005-serie byr på 4K-oppløsning.Foto: Sony

Sony er en av de største pådriverne for 4K-teknologien. De har snakket høyt om en egen 4K-standard, og er en av de fremste bidragsyterne til initiativet om å få i stand en egen 4K-Blu-ray.

Årets desiderte flaggskipmodell innen TV-fronten fra japanerne er videre 4KTV-en X9005, som skal komme på det norske markedet i år.


Har du fått med deg årets TV-er fra det japanske selskapet?
Sjekk ut Sony-TV-ene for 2013 »

(Kilder: The Verge via HDTV Test)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen