Illustrasjonsbilde.
Teknofil
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Sony/Microsoft/Shutterstock 118597750/teknofil.no/montasje)

PlayStation 4 etterlater Xbox One i støvet

Sonys spillkonsoll selger tre ganger så mye som Microsofts Xbox One.

Det har en stund vært kjent at Sonys spillkonsoll PlayStation 4 har vært en større suksess enn Microsofts Xbox One-konsoll, men tallene har ikke vært sjokkerende forskjellige ennå. Nå kan imidlertid Extremetech melde om nye tall fra de to produsentene, og de viser at Sony har økt forspranget betraktelig.

3-til-1 i Sonys favør

Tallene fra siste kvartal viser at mens Microsoft solgte omtrent 1,1 millioner Xbox One- og Xbox 360-enheter, solgte Sony hele 3,5 millioner enheter av PlayStation 4 og PlayStation 3. Tallene gir altså et ganske solid 3-til-1-forhold i Sonys favør, og dersom vi bare regner med PlayStation 4 og Xbox One i tallene blir tallene bare bedre for Sony. 

I det siste kvartalet har det nemlig «bare» blitt solgt knappe 800 000 Xbox One-enheter, mot hele 2,5 millioner PlayStation 4-konsoller. 

Med det har Sony solgt totalt 9 millioner enheter av PlayStation 4 globalt, mens Microsofts må nøye seg med et langt mindre fornøyelig tall på 5 millioner. Det skal sies at PlayStation 4 har vært i salg litt lenger enn Xbox One, men uansett om man regner med at salget vil ta seg opp ser det heller ikke ut til at salget av PlayStation 4 vil bremse opp. Tvert imot ser det ut til å øke også inn i neste kvartal.

Større forskjeller enn det ser ut som

Xbox One sliter med salget.
Xbox One sliter med salget.Foto: Microsoft

Tidlige tall fra årsskiftet viste et ganske jevnt løp mellom de to kamphanene, da Sony kunne melde om 4,2 millioner solgte enheter og Microsoft om 3,9 millioner sendte enheter. Det er imidlertid verdt å merke seg at produsentene stort sett oppgir tallene slik: Sony med solgte enheter og Microsoft med sendte enheter.

Det at enhetene er sendt til butikkene betyr ikke at de er solgt til forbrukere, som er det som virkelig betyr noe for den reelle profitten.

Dermed er Sonys tall ganske mye penere i utgangspunktet, selv med de mest konservative anslagene. Nå gjenstår det bare å se om Xbox One kjemper en tapt kamp, eller om Microsoft kan hente seg inn igjen senere – eller eventuelt med en ny konsoll.

PlayStation 4 kan se ut til å bli den siste konsollen fra Sony:
– Det blir ingen Playstation 5 »

(Kilde: Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen