(Bilde: Shutterstock/Sony/Microsoft/Teknofil.no)

PlayStation 3 selger nå bedre enn Xbox 360 i USA

For første gang siden januar 2011.

Denne høsten er det duket for konsollkrig mellom to av spillmarkedets største konkurrenter — Sony og Microsoft. De siste tre årene har Microsoft dominert på hjemmebane, og helt siden januar 2011 har Xbox 360 solgt bedre enn PlayStation 3 i USA. 

Forrige måned klarte imidlertid Sony å slå den 32 måneder lange seiersrekken, da det ble solgt flere PlayStation 3-konsoller enn Xbox 360-enheter. 

GTA V får æren

Ifølge NPD-analytikeren Liam Callahan kan den store oppgangen i PlayStation 3-salg skyldes noe så enkelt som at Grand Theft Auto V kom ut, og Sony hadde flere PS3-pakker med spillet inkludert. 

Men, selv om Sony kanskje solgte flest enheter, har også konkurrentene noe positivt å peke til. Microsoft erklærte at de nå har solgt over 80 millioner Xbox 360-konsoller på verdensbasis, og Nintendo jubler over å ha tredoblet salget i september sammenlignet med forrige måned. Årsaken til sistnevnte sies å være både et priskutt og en spesiell pakkepris for de som kjøpte både konsollen og Legend of Zelda: The Wind Waker HD-spillet. 

De nye konsollene er rett rundt hjørnet: 
Sony regner med ekstremsalg av PlayStation 4 »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen