Plays Polmo Polpo

Sandro Perri er en allsidig kanadisk musiker. Han har bakgrunn i det eksperimentelle jazz/country-miljøet i Toronto, og har vært innom en rekke sjangere. Han er kanskje mest kjent for sine utgivelser under artistnavnet "Polmo Polpo", der han hovedsakelig fokuserte på sjangerne dark ambient og techno.

Kanadisk samarbeid

Alternativ tekst mangler
Sandro Perri fra tiden med Polmo Polpo.

Til tross for at denne platen heter "Plays Polmo Polpo", er det allikevel lite som minner om techno på denne utgivelsen. Perri har fått med seg 9 andre musikere fra hjembyen Toronto, og spilt inn materiale som spenner fra jazzinspirert, eksperimentell alt-country til avslappede, akustiske singer/songwriter-låter. Platen er en EP, altså et minialbum, bestående av 5 låter. Ifølge ryktene kommer Perri til å følge opp med et fullstendig album i samme stil i løpet av neste vår.

Utgivelsen blir for øvrig sluppet samtidig med den siste utgivelsen til en av Perris kanadiske musikervenner, nemlig "Dull Lights" av Eric Chenaux. De har lenge turnert og spilt sammen, og deres siste utgivelser er resultatene av dette samarbeidet.

Eksperimentelt og tradisjonelt om hverandre

Den første delen av EP-en er den mest avantgardiske, noe som først og fremst gjelder de to åpningslåtene, "Romeo Heart (Slight Return)" og "Requiem for a Fox". Disse er uten vokal, og består bare av en salig blanding av diverse instrumentering fra det nevnte 9-mannsbandet. Utover på EP-en tar hovedpersonen etterhvert mer kontroll selv, og han avslutter EP-en nesten alene, i form av et par behagelige akustiske låter som sender tankene hen til velkjente låtskrivere som legenden Nick Drake og den unge svensken José González.

Bakgrunnen for EP-ens tittel er at alle sangene, med unntak av "Dreaming", er omarrangerte versjoner av gamle elektroniske låter fra det originale "Polmo Polpo"-prosjektet. I enkelte tilfeller slår dette heldig ut og gir interessante resultater, men helhetlig sett blir det ganske kaotisk. Idéen er kreativ og eksperimentell, men for det meste faller dessverre konseptet litt igjennom og ender opp med å bli ganske intetsigende. Den mindre avantgardiske siden av dette prosjektet er derimot mer interessant. Der lener Perri seg mot tradisjonsrike sjangere som singer/songwriter og alt-country, og resultatet er ganske vellykket.

Konklusjon

Sandro Perri viser at han har talenter innenfor singer/songwriter-sjangeren, noe som skinner best gjennom på den akustiske delen av platen. Allikevel sitter man igjen med et noe blandet inntrykk når EPen er ferdigspilt, mye grunnet det noe retningsløse eksperimentelle uttrykket den preges av. Det finnes mye god alt-country i musikkverdenen, som for eksempel Wilco, Calexico og Bonnie ’Prince’ Billy. Dessverre klarer Sandro Perri bare unntaksvis å løfte sitt materiale til et slikt nivå, til tross for at han viser glimt av storhet. I det hele tatt er dette en småspennende utgivelse, men kvaliteten er for varierende til å forsvare en høyere karakter.

Sandro Perri Plays Polmo Polpo

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen