Plateselskap støtter pirattiltalt mann

David Greubel, en firebarnsfar fra Texas, er saksøkt av plateselskapenes rettighetsorganisasjon i USA, RIAA. Greubel er tiltalt for å ha hatt 600 ulovlig nedlastede sanger på familiens datamaskin, og var bare en av 751 personer RIAA gikk til søksmål mot i desember i fjor. I de aller fleste sakene gir de tiltalte etter, fordi de ikke har økonomisk mulighet til å forsvare seg i rettssystemet.

I retten forlanger RIAA $9000 i erstatning, vel 60 000 kroner. Dersom Greubel betaler innen en viss tid, skulle han slippe unna med halvparten. Når han nå får advokatstøtte fra kanadiske Nettwerk Music Group, som ble involvert etter at Greubels datter Elisa utvekslet e-post med en av deres artister.

- Man kan ikke slåss mot dem, å prøve vil sannsynligvis koste oss millioner. De saksøker små barn som laster ned hitsanger, oppsummerer hele saken. Jeg sier ikke at der er rett å laste ned, men at hele saksøkingsbedriften kanskje er litt voldsom, skrev 15-årige Elisa til selskapet.

- Å saksøke musikkfans er ikke løsningen, det er problemet, sa sjef i Nettwerk, Terry McBride. - Rettstvister er ikke med på å utvikle artistene. Rettstvister er avskrekkende på kreativitet og lidenskap, og det skader bransjen jeg er glad i. Dagens handlinger fra RIAA er ikke i mine artisters beste interesser, fortsatte han.

Og det var nok til at Nettwerk reagerte. De har nå betalt en advokat for å forsvare firebarnsfaren, og vil dekke eventuelle erstatningskrav mot familien. På familiens PC var det også sanger av blant annet Avril Lavigne, som er en klient av Nettwerk. Saken kommer opp for retten 24. februar.

Kilde: Techweb

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen