Platebransjens desperate mobilforsøk

Platebransjens desperate mobilforsøk

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Platebransjens aktører har ikke akkurat hatt en vellykket overgang til den teknologiske tiden vi lever i. Somling med digital musikk og all piratkopieringen har vist at platebransjen ikke har hatt de helt store evnene til å omstille seg.

Nå håper imidlertid flere av aktørene at de kan ha funnet en ny levevei på mobilen. Spørsmålet er om forbrukerne vil være spesielt interessert i singler med ringetoner på kjøpet.

Les også:

- Denne driver deg fra vettet
- Tjener rått på ringetoner
- Mobilmusikk danker ut CD-singler

Puster liv i gammelt format

Etter hvert som den digitale levealderen har stormet frem har singleformatet stort sett dødd ut. Nå vil bransje puste liv i det gamle formatet, men med noen få endringer. Deriblant skal de inkludere ringetoner.

Sony BMG står bak ringleformatet (ordet er en kombinasjon av ringetone og single) og vil sammen med Universal Music komme med slike ringler i løpet av oktober og november. Hver ringle vil inneholde tre sanger – en hit, en miks og en eldre låt – og en ringetone.

Bransjens vaktbikkje, RIAA (Recording Industry Association of America), har godkjent ringlenavnet og det er også produsert en logo for å gjøre forbrukerne kjent med konseptet.

For dyrt?

Problemet er jo at dette ikke er digitalt. Først må en fysisk ringle-CD kjøpes i en butikk, så må ringetonen lastes ned fra nettet. Prisen vil ligge på 5,98 dollar (34 kroner) eller 6,98 dollar (40 kroner), som ikke er veldig langt unna prisen på et komplett album på for eksempel iTunes Music Store.

Tiden vil vise om ringlesatsningen er fornuftig eller om dette er nok et desperat forsøk på å tviholde på det fysiske platesalget.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen