Platebransjen krevde 75 billioner dollar

Den populære fildelingstjenesten Limewire ble lagt ned i fjor. Dette skjedde seks måneder etter en amerikansk domstol konkluderte med at moderselskapet har brutt opphavsrettigheter i stor skala.

Nå er det kommet et krav fra platebransjen om at Limewire må betale 75 billioner dollar (75 000 000 000 000 dollar), men den føderale dommeren Kimba Wood i New York har avvist kravet. Hun beskrev kravet som «absurd», og mener selskapene i stedet kan kreve erstatning per åndsverk, og ikke per nedlastning.

– De har framsatt et krav som er høyere enn hva den samlede platebransjen har tjent siden Edison fant opp grammofonen i 1877, sier Wood.

Kravet er basert på ti år programmet har vært tilgjengelig, og det er tretten plateselskaper som har gått sammen om det gigantiske kravet, som skal tilsvare mer enn fem ganger USAs nasjonalgjeld, ifølge Law.com.

Limewires advokat Joseph Baio er fornøyd med dommerens avgjørelse, og mener lovgiverne ikke kunne forutse virkningene av internett da de innførte åndverksloven. Plateselskapenes advokat har ikke kommentert dommeravgjørelsen.

(Kilde: NRK, PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen