Platebransjen tjener mer på musikkpiratene

Platebransjen tjener mer på musikkpiratene

De som laster ned, kjøper mest.

Musikkindustrien – og da spesielt de etablerte plateselskapene – har lenge irritert seg grønne over deling av filer over nettverk. Med tap av inntekter som argument, har de derfor gått i bresjen for å få på plass Internettfiendtlige lover som SOPA og PIPA.

Men nettpiratene er ikke så slemme som de vil ha oss til å tro, skal vi tro en studie fra The American Assembly. Her kommer det nemlig fram at de største musikktyvene også er plateselskapenes beste kunder.

I undersøkelsen, som ble rettet mot amerikanske og tyske nettbrukere, ble de enkelte deltakerne bedt om å estimere hvor mange sanger de hadde betalt for, og hvor mange sanger de hadde lastet ned gratis eller kopiert fra venner og familie.

Fildelere har mer musikk

Det første som kom frem var at fildelerne hadde de største musikksamlingene. I USA lå gjennomsnittet på 1979 sanger for brukere av fildelingstjenester, mens snittet for "vanlige" nettbrukere lå på 1264 låter. For Tyskland var forskjellene enda større, med henholdsvis 3917 mot 627 sanger i snitt.

Det andre som ble klart – og i dette tilfellet mest interessante – var at brukere med større musikksamlinger også kjøpte mer musikk. USA-tallene viser at fildelerne i gjennomsnitt hadde kjøpt 670 sanger, mot 582 musikkfiler for nettbrukere ellers. Tyske fildelere kjøpte i snitt 1034 filer, mot kun 376 låter for ikke-fildelerne med sine mindre musikksamlinger.

Foto: The American Assembly

Tallene viser altså at musikkbransjen totalt sett tjener mer på musikkpiratene, selv om disse samtidig har en større andel av "ulovlig" musikk i sine samlinger. En av grunnene kan være at fildelingen gjør det enklere å oppdage nye musikksmaker og nye artister, som igjen blir kjøpt dersom brukeren mener det er verd pengene.

Undersøkelsen er for øvrig forenelig med en RIAA-undersøkelse som viste at piratkopiering over nett ikke var plateselskapenes største problem.

Kilde: TorrentFreak

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen