Plastkortenes død?

Sony og den japanske giganten NTT DoCoMo har inngått en samarbeidsavtale for å utvikle en betalingsbrikke som baserer seg på Sonys egenutviklede FeliCa teknologi for smartkort. Målsetningen er at DoCoMo allerede i midten av 2004 skal begynne å selge 3G-telefoner med slike smartkort implementert.

Med dette betalingssystemet vil brukerene kunne betale ved kun å holde telefonen over betalingsterminalene i butikken. Det er også planlagt muligheter for å la brukerene av teknologien kunne lagre såkalte "elektroniske kontanter" på telefonen sin, noe som kan sammenlignes med de forhåndsbetalte kontantkortene vi har i Norge, og som betyr at man trekker betalingsbeløpet fra en sum lagret på selve telefonen uten at det kreves kontakt med banken.

De kommende smartkortene vil desuten ikke bare sørge for at man slipper å drasse med seg lommebøker med kontanter og plastkort. Man håper nemlig også at de etterhvert skal kunne erstatte billetter i papirformat, medlemskort og annen type legitimasjon og verdipapirer.

Med tanke på den hastige utviklingen mobilteknologien har hatt de siste årene, med stadig flere og mer avanserte funksjoner, har vi ingen problemer med å se for oss en fremtid der dagens lommebøker og personlige verdipapirer i fysisk format er en saga blott. Det ser dermed ut til at lommeboken snart er moden for en velfortjent pensjon, med takk for lang og tro tjeneste.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen