Plantronics Pulsar 260

Foto: Einar Eriksen
Ikke noe i veien med utseendet - Foto: Einar Eriksen

Plantronics Pulsar 260

Vekt: 25 gram

Bundel: Hodesett, kontrollenhet, halssnor, lader, adapter fra 2,5 mm han til 3,5mm han.

Farger: Søvgrått og svart

Batteri: Musikk: 7 timer. Tale: 9 timer. Standby:200 timer.

Målt rekkevidde: 11 meter innendørs.

Blåtann-versjon: 2.0

Finn priser i prisguiden

Det er ingen tvil om at mange hadde satt pris på å slippe å pakke seg inn i ledninger før spaserturen til jobb. A2DP åpner for trådløs stereolyd, og lar deg i teorien slippe unna ledningskaoset. Men det er dessverre ikke alltid lydkvaliteten strekker til.

Plantronics Pulsar 260 er atter et A2DP-hodesett fra produsenten. Kan vi klippe ledningene denne gangen?

Form og ergonomi
Pulsar 260 er ikke en av de helt trådløse hodesettene. Hodesettet består nemlig av et par øreplugger, og en ledning som går til en kontrollenhet. Kontrollenheten kan du ha hengende rundt halsen, og den kommuniserer trådløst med telefonen din. På ledningen henger det også en mikrofon slik at du kan bruke hodesettet til telefonsamtaler.

Foto: Plantronics
Foto: Plantronics

Denne løsningen passer bra for deg som gjør aktiviteter mens du hører på musikk, eller bare for deg som ikke liker å gå med store hodesett på ørene.

Ørepluggene er av den typen du stapper inn i øregangene. De er komfortable i ørene, og du kan høre på musikk i lang tid uten å merke noen form for ubehag. Med i pakken får du øreplugger i tre forskjellige størrelser.

Design
Designet til ørepluggene trekker absolutt ingen oppmerksomhet, og er bare av helt vanlig sort plastikk med en diskré Plantronics-påskrift på utsiden.

Selve kontrollenheten har produsentens designavdeling lagt litt mer energi i. Denne har en stilren form og er i fargene sølvgrått og en blank sortfarge. På fremsiden finner du taster som minner om stål, plassert i en runding.

På baksiden finner du en klemme for å feste enheten i bukselommer eller lignende. Klemmen kan tas av. I pakken følger det også med en snor for å feste kontrollenheten rundt halsen.

Tekniske løsninger og betjening
Da vi testet Plantronics Pulsar 590A satte vi pris på at den hadde 3,5 mm minijack. Men det samme kan vi ikke si om Pulsar 260, som har fått en 2,5 mm minijack istedenfor. Det gjør at enheten ikke er kompatibel med så mange vanlige hodesett uten at du kjøper en overgang. Det følger nemlig ikke med i esken.

Du styrer musikken enten på vanlig måte via telefonen, eller kontrollenheten som gjerne er lettere tilgjengelig. Kontrollenheten har tilsammen 6 knapper: Av/på, volum opp/ned, forrige/neste, play/pause. På mikrofonen finner du også en knapp for å besvare og avvise samtaler.

Klikk for større bilder - Foto: Einar Eriksen

Det er enkelt og greit å styre musikken, men hver gang du trykker på en knapp stopper musikken for at hodesettet skal avgi en stygg pipelyd og deretter spille musikk videre. Det er spesielt plagsomt når du bare skal stille volumet noen hakk.

Batterilevetiden er helt grei. 7 timers musikk holder for både spaserturen til jobb og lengre treningsøkter. Bruker du opp batteriet bare på en dag, har du kanskje litt for strenge nyttårsforsett.

Lydkvalitet
Hodesettet avgir en litt slapp og skurrete lyd. Rolige partier høres greit ut, men når det blir litt futt i musikken skurret hodesettet. Spesielt markeringer i instrumenter skraper, og tonene blir skarpe og stygge.

Messinginstrumenter skurrer rett og slett nesten hele tiden, og høres i tillegg unaturlige ut. De høres definitivt ikke ut som på stereoanlegget hjemme. Trompeter er verst, så hvis du hører på Miles Davis og Chet Baker er hodesettet totalt utelukket.

Skurringen høres ikke ut som om høyttaleren vrenges eller er sprengt, så det er nok heller problemer i overføringen.

Pulsar 260 er heller ikke optimalt til hardere musikkategorier. Hodesettet sliter nemlig med bassen, og får ikke frem skikkelig trykk. Det klarer heller ikke å skille mellom bass, mellomtone og diskant når mye skjer samtidig, og lydbildet høres flatt ut. Det er en sykdom som bør høre hjemme i billigere hodesett.

Foto: Plantronics
Foto: Plantronics

Konklusjon
Alt i alt er hodesettet et bedre alternativ enn de hodesettene som følger med telefoner flest, men lar deg rett og slett ikke nyte musikken fullt ut.

For 800 kroner er ikke dette så aller verst. Men har du en musikktelefon for eksempel i Sony Ericssons Walkman-serie eller Nokia Xpress Music-serie, finner du sannsynligvis et bedre hodesett i esken. Det tar kanskje noen sekunder ekstra å gjemme ledningene under jakka på morgenen, men det er verdt det.

Hvis du synes hodesettet ditt er for dårlig, og kan belage deg på å fortsatt la ledningene dingle, får du så enormt mye bedre lyd for samme pris.

Plantronics Pulsar 260 Stereo Bluetooth Headset

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen