Plantronics Discovery 655

Alternativ tekst mangler

  Plantronics Discovery 655

Vekt: 9 gram

Bundel: Lader som også kan lade via Mini-USB eller AAA-batteirer.

Farger: Søvgrått og svart

Batteri: Tale: 3,5 timer. Hviletid: 90 timer.

Målt rekkevidde: 5 meter innendørs.

Blåtann-versjon: 2.0

Finn priser i prisguiden

Plantronics minste hodesett, Discovery 655, veier så lite som 9 gram, men uteble dessverre da vi testet blåtann-hodesett på under 10 gram. Vi spanderer gjerne en ekstra test på Discovery 655.

Du merker fort at hodesettet er knøttlite, og kan måle seg med Jabra JX10 som var det minste hodesettet i samletesten vår. Discovery 655 er en del lengre enn Jabra JX10, men til gjengjeld smalere.

Designen er stilren, i sølvgrått med en sort stripe i front. Baksiden er dekket av en svartfarge. Du får definitivt ikke noe følelse av billig plastikk når du bruker Discovery 655. Hodesettet er nemlig både kompakt og solid.

Hodesettet sitter godt i øret. Det festes i øregangen og bak øreflippen med den mykeste gummien du kan tenke deg. Pluggen du stikker i øret kjennes nemlig mer ut som silikon enn gummi, og tilpasser seg øret. I pakken finner du slike plugger i tre forskjellige størrelser. Og det virker veldig bra: Vi kunne bruke hodesettet i timesvis uten å bli slitne i øret.

I salgspakken finner du massevis av elektroniske dippedutter som gir enhver teknofantast et stort glis. Her finner du et lite stativ for å lade hodesettet i. Stativet er lite, og ser egentlig bare ut som en del av en tykk penn. I denne saken plugger du i laderen i den ene enden, og hodesettet går ned i et hull i den andre enden.

Klikk for større bilder i prisguiden - (Foto: Plantronics)

Det følger også med en mini-USB-overgang som gjør det mulig å lade hodesettet ved hjelp av ladere til telefoner med miniUSB. Eiere av for eksempel Motorola- eller HTC-telefoner kan nok tenkes å sette pris på det.

Som prikken over i-en følger det også med en sylinder som rommer et AAA-batteri. Når du kobler denne til laderstativet blir hodesettet ladet opp av batteriet. Batteriet kan enkelt skiftes ut, og dermed kan du bare kjøpe et batteri når du trenger å lade hodesettet og mangler st strømuttak.

Dessverre følger det ikke med noe å oppbevare hodesettet i, foruten ladestasjonen. Når hodesettet er såpass lite og lett og miste, synes vi det hadde vært på sin plass.

Batterilevetiden er oppgitt til 3,5 timers taletid eller 90 timer hviletid. Dette er definitivt ikke spesielt mye, og du kan glemme Discovery 655 hvis du skal ha lange samtaler. AAA-batteriet kan øke taletiden med 6,5 timer, men du kan ikke snakke i hodesettet mens du lader. Hviletiden kan økes med 180 timer.

Discovery 655 har høyere og klarere lyd enn alle andre hodesett vi har testet i samme vektklasse, og sperrer i tillegg lyden slik at bakgrunnstøy forsvinner. For motparten er imidlertid ikke lydkvaliteten den beste, og hørtes litt utydelig ut. Da vi sammenlignet med Jabra JX10 og Sony Ericsson IV-835 merket vi at de to sistnevnte har hakket bedre lyd enn Discovery 655.

Alternativ tekst mangler

Konklusjon
Discovery 655 er lite og lett, samtidig som det stiller med godt design. Det er også behagelig å ha på øret gjennom hele lange kjøreturer til bestemor på julebesøk, og lange samtaler foran PC-en.

Batterilevetiden er ikke den beste. Men når det er mulig å lade med både egen lader, Mini-USB og med et AAA-batteri er det ikke så stor ulempe med mindre du skal ha en lang, sammenhengende samtale. Lading med AAA-batteriet gjør også hodesettet velegnet til den reisende.

Men på lydkvalitet feiler Discovery 655 litt. For brukeren er lyden klar og tydelig, men motparten var ikke like optimistisk. I andre enden høres det ut som lyden kommer litt i bakgrunnen, og lyden blir ikke like klar og tydelig som vi er vant til.

Det finnes likevel mange gode grunner til å plassere Discovery 655 under juletreet. Det er ergonomisk, byr på topp lydkvalitet i din ende, og ikke minst har du et hodesett som du alltid får ladet opp på en eller annen måte om det er krise.

Sjekk priser og spesifikasjoner på Discovery 655 i prisguiden.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen