Planlegger X4-brikkesettet og "high-end" Xeon-serie

Alternativ tekst mangler

X4-brikkesettet representerer en betydelig oppgradering for System X - tidligere kjent som xSeries - selskapets Intel-baserte servere. Detaljene i den nye versjonen er ukjent, men man kommer trolig fortsatt til å ha et stort fokus på såkalt "expand on demand" - dvs. enkelt kunne kable sammen flere små servere til å skape en system med eksempelvis 6 prosesseringsenheter.

Sammen med X4 vil man også satse mer på "high-end"-delen av Xeon-segmentet og det varsles dermed både 16- og 32-veis systemer. Neste-generasjons Xeon-prosessorer går under kodenavnet "Tigerton" og er altså firekjerneprosessorer.

Det gjenstår fortsatt en god del arbeid både hos IBM og Intel før plattformen er lanseringsklar, men dette vil skje i løpet av neste år.

IBMs Opteron-strategi ser ut til å henge enda tettere sammen med ønske fra kunder enn tilfellet er for Xeon. For ganske kort tid siden lanserte "Big Blue" en liten flåte av Opteron-servere, men foreløpig ser det ikke ut som om man ser det som interessant å bygge noe mer enn 4-veis på den populære AMD-arkitekturen.

De største konkurrentene til IBM i x86-markedet på serversiden er definitivt HP og Dell. Den største forskjellen er at IBM tydeligvis satser på "high-end", mens de to nevnte leverandørene ikke er spesielt interessert i dette segmentet - mao. man holder seg på nivået med én eller to prosessorsokler. 

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen